Supa crema de legume cu gogosar murat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume cu gogosar murat

Ingrediente

  • Pentru supa: 3 morcovi, 1 ardei rosu gras, 2 pastranaci, 1 ceapa, 1 gogosar murat, 2 cartofi, 3 linguri de smantana, verdeata pentru servire, sare, piper
  • Pentru crutoane: felii de paine, ulei de masline, sare

Mod de preparare

Supa crema:

- legumele se curata, spala si apoi taie in bucatele mai mari

- se pun la fiert cu sare (cartofii si ardeiul recomand a se pune la fiert dupa 15-20min, deoarece se fierb mai repede decat morcovii)

- dupa ce sunt fierte se strecoara si sunt lasate la racit

- apa in care au fiert legumele sa ve folosi pentru a oferi consitenta dorita supei

- dupa ce legumele sau racit acestea sunt pasate impreuna cu smantana si gogosarul

- se va adauga sare si piper dupa gust

- totodata se adauga zeama in care au fiert legumele pana se ajunge la consistenta dorita

Crutoanele de paine:

- feliile de paine sunt taiate in bucatele mici

- apoi se pun intr-o tava si sunt stropite dupa gust cu ulei de masline

- se pune sare

- se amesteca bucatele bine in tava pentru a se imbiba bine uleiul si sare

- apoi se baga in cuptorul preincalzit la foc moderat timp de 15min

Se serveste dupa gust rece sau calda, iar pentru aspect si aroma se pot adauga frunze de patrunjel.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor