Supa crema:
- legumele se curata, spala si apoi taie in bucatele mai mari
- se pun la fiert cu sare (cartofii si ardeiul recomand a se pune la fiert dupa 15-20min, deoarece se fierb mai repede decat morcovii)
- dupa ce sunt fierte se strecoara si sunt lasate la racit
- apa in care au fiert legumele sa ve folosi pentru a oferi consitenta dorita supei
- dupa ce legumele sau racit acestea sunt pasate impreuna cu smantana si gogosarul
- se va adauga sare si piper dupa gust
- totodata se adauga zeama in care au fiert legumele pana se ajunge la consistenta dorita
Crutoanele de paine:
- feliile de paine sunt taiate in bucatele mici
- apoi se pun intr-o tava si sunt stropite dupa gust cu ulei de masline
- se pune sare
- se amesteca bucatele bine in tava pentru a se imbiba bine uleiul si sare
- apoi se baga in cuptorul preincalzit la foc moderat timp de 15min
Se serveste dupa gust rece sau calda, iar pentru aspect si aroma se pot adauga frunze de patrunjel.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii