autor:

maria

» » Supe de legume

Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru aceasta supa atat de sanatoasa si atat de gustoasa ne trebuiesc urmatoarele:, 2,3 cartofi, , 2 morcovi mai mici sau unul singur mai mare, , o ceapa de marime medie,, un dovlecel,, radacina de telina mai micuta, , un sfert de varzuta, , un ardei gras si o mana de fasole verde., Pe acestea le-am folosit eu, voi puteti folosi orice combinatie doriti de ex: conopida, brocoli, mazare praz etc.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele foarte bine, apoi se taie in bucati mai potrivite si se pun la fiert in 2 l de apa putin sarata si cu 2 linguri de ulei. Cand legumele sunt fierte, se lasa putin sa se mai racoreasca si se dau prin blender. Supa rezultata se pune intr-o oala din nou pe foc sa mai dea un clocot,daca este prea groasa se mai pune apa ,se potriveste gustul de sare se pune un pic de piper ,pentru aroma si gust se pune patrunjel tocat marunt.

Daca nu vreti ca supa sa fie de post se poate drege cu 2 linguri de smantana,iar la sfarsit cand punem patrunjelul adaugam si cateva cubulete de unt

Noi am servit-o cu crutoane picante a carui reteta am gasit-o aici pe site.

Cateva felii de paine mai veche se taie cubulete si se rumenesc usor in ulei de masline se condimenteaza cu sare piper si cimbru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa- crema de chicons (supa-crema de andive)

Supa- crema de chicons (supa-crema de andive)

se scoate cotorul amar de la chicons. Se toaca ceapa, se taie andivele in rondele potrivite, cartofii

3 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de legume
Supa de rosii cu fidea

Supa de rosii cu fidea

Se pun la fiert apa cu putina sare. Cand da in clocot, se adauga vegeta, o lingura de ulei, fideaua

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2010

    da draga mea,intradevar este o supa buna si sanatoasa.,iar cu crutoanele picante caruia ii multumesc Doinei Varga de reteta este o minune

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

    Ce bunã este!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta supa atat de sanatoasa si atat de gustoasa ne trebuiesc urmatoarele:
  • 2,3 cartofi
  • 2 morcovi mai mici sau unul singur mai mare
  • o ceapa de marime medie,
  • un dovlecel,
  • radacina de telina mai micuta
  • un sfert de varzuta
  • un ardei gras si o mana de fasole verde.
  • Pe acestea le-am folosit eu
  • voi puteti folosi orice combinatie doriti de ex: conopida
  • brocoli
  • mazare praz etc.

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

maria (Chef de cuisine)

da draga mea,intradevar este o supa buna si sanatoasa.,iar cu crutoanele picante caruia ii multumesc Doinei Varga de reteta este o minune

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Ciorba taraneasca de fasole