Se curata si se spala legumele foarte bine, apoi se taie in bucati mai potrivite si se pun la fiert in 2 l de apa putin sarata si cu 2 linguri de ulei. Cand legumele sunt fierte, se lasa putin sa se mai racoreasca si se dau prin blender. Supa rezultata se pune intr-o oala din nou pe foc sa mai dea un clocot,daca este prea groasa se mai pune apa ,se potriveste gustul de sare se pune un pic de piper ,pentru aroma si gust se pune patrunjel tocat marunt.
Daca nu vreti ca supa sa fie de post se poate drege cu 2 linguri de smantana,iar la sfarsit cand punem patrunjelul adaugam si cateva cubulete de unt
Noi am servit-o cu crutoane picante a carui reteta am gasit-o aici pe site.
Cateva felii de paine mai veche se taie cubulete si se rumenesc usor in ulei de masline se condimenteaza cu sare piper si cimbru.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii