Se curata si se spala legumele foarte bine, apoi se taie in bucati mai potrivite si se pun la fiert in 2 l de apa putin sarata si cu 2 linguri de ulei. Cand legumele sunt fierte, se lasa putin sa se mai racoreasca si se dau prin blender. Supa rezultata se pune intr-o oala din nou pe foc sa mai dea un clocot,daca este prea groasa se mai pune apa ,se potriveste gustul de sare se pune un pic de piper ,pentru aroma si gust se pune patrunjel tocat marunt.
Daca nu vreti ca supa sa fie de post se poate drege cu 2 linguri de smantana,iar la sfarsit cand punem patrunjelul adaugam si cateva cubulete de unt
Noi am servit-o cu crutoane picante a carui reteta am gasit-o aici pe site.
Cateva felii de paine mai veche se taie cubulete si se rumenesc usor in ulei de masline se condimenteaza cu sare piper si cimbru.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii