Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.
Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt.
Ceapa am taiato solzisori ,iar morcovul rondele subtiri .
Intr-o oala am pus uleiul al incins . Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi lase aroma, apoi ceapa si morcovul le-am lasat putin la calit.
Am pus lintea strecurata si am acoperit-o cu apa , sa treaca apa cam de un deget peste linte .
Am fiert lintea impreuna cu legumele pana au devenit moi.
Am tras oala de pe foc si cu blenderul am facut un piure fin si dens.
Oala am trecuta din nou pe foc, am adaugat sare si piper dupa gust si laptele de cocos (din conserva). Dupa ce a dat cateva clocote am oprit focul .
Separat am prajit cateva seminte de floarea soarelui, chimen negru si arahide .
Am servit supica calda cu seminte prajite si putina boia iute pusa deasupra .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii