autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

Supa crema de linte cu taitei lati- Regag adass-specific palestiniana

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 07 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 07 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -2 pahare linte rosie, -200 gm taitei lati, -2 cepe mari, -8 catei de usturoi intregi, -1 mana frunza de patrunjel, -2 lingurite chimin macinat, -1 lingurita Deli’kat legume( sau Vegeta), -sare dupa gust, -2 lingurite sumac, -piper proaspat macinat dupa gust, -ulei de masline, -1 litru de apa fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Supa crema de linte
Lintea se curata si se spala.
Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in 3 linguri de ulei de masline.
Se adauga lintea, chiminul ,cateii de usturoi intregi si se mai calesc 3-4 minute in ulei.
Se adauga apa fierbinte,legumele Deli\'kat, se potriveste de sare si se lasa la foc mic cca. 25 minute.
Supa se paseaza prin strecuratoarea de rosii si se pune la ultimele clocote ; se adauga frunza de patrunjel verde taiata mai mare.
Taiteii se fierb in apa cu sare 10 minute.Se trec sub un jet de apa rece intr-o strecuratoare.
½ de ceapa taia pestisori si se caleste intr-o tigaie termorezistenta cu 3 linguri de ulei de masline.
½ de ceapa se taie marunt si se amesteca cu 2 lingurite de sumac.( ii da culoare violeta)
Supa se pune intr-un vas termorezistent cu dimensiunile de 23/35 cm.
Se adauga taiteii , se amesteca si se decoreaza cu frunza de patrunjel ,ceapa calita si ceapa cruda dupa imaginatie.
Se consuma rece.
Este o mancare originara din Palestina, regiunea Yaffa.In limba araba adass inseamna linte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte cu taitei lati- Regag adass-specific palestiniana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Mimo

    Mimo (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Sună foarte bine reţeta ta, cred că o voi încerca şi eu!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    O reteta exotica!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 pahare linte rosie
  • -200 gm taitei lati
  • -2 cepe mari
  • -8 catei de usturoi intregi
  • -1 mana frunza de patrunjel
  • -2 lingurite chimin macinat
  • -1 lingurita Deli’kat legume( sau Vegeta)
  • -sare dupa gust
  • -2 lingurite sumac
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -ulei de masline
  • -1 litru de apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

20 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mimo (Chef de cuisine)

Sună foarte bine reţeta ta, cred că o voi încerca şi eu!

Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ghiveci de legume