autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

Supa crema de linte cu taitei lati- Regag adass-specific palestiniana

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 07 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 07 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -2 pahare linte rosie, -200 gm taitei lati, -2 cepe mari, -8 catei de usturoi intregi, -1 mana frunza de patrunjel, -2 lingurite chimin macinat, -1 lingurita Deli’kat legume( sau Vegeta), -sare dupa gust, -2 lingurite sumac, -piper proaspat macinat dupa gust, -ulei de masline, -1 litru de apa fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Supa crema de linte
Lintea se curata si se spala.
Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in 3 linguri de ulei de masline.
Se adauga lintea, chiminul ,cateii de usturoi intregi si se mai calesc 3-4 minute in ulei.
Se adauga apa fierbinte,legumele Deli\'kat, se potriveste de sare si se lasa la foc mic cca. 25 minute.
Supa se paseaza prin strecuratoarea de rosii si se pune la ultimele clocote ; se adauga frunza de patrunjel verde taiata mai mare.
Taiteii se fierb in apa cu sare 10 minute.Se trec sub un jet de apa rece intr-o strecuratoare.
½ de ceapa taia pestisori si se caleste intr-o tigaie termorezistenta cu 3 linguri de ulei de masline.
½ de ceapa se taie marunt si se amesteca cu 2 lingurite de sumac.( ii da culoare violeta)
Supa se pune intr-un vas termorezistent cu dimensiunile de 23/35 cm.
Se adauga taiteii , se amesteca si se decoreaza cu frunza de patrunjel ,ceapa calita si ceapa cruda dupa imaginatie.
Se consuma rece.
Este o mancare originara din Palestina, regiunea Yaffa.In limba araba adass inseamna linte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte cu taitei lati- Regag adass-specific palestiniana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de conopida si brocoli

Budinca de conopida si brocoli

Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus

69 voturi    13 comentarii
1h
Retete vegetariene
Ardei umpluti (de post)

Ardei umpluti (de post)

Calesc ceapa. adaug pe rand:morcovul,orezul, zarzvatul,ciupercile.Ardeii curatati, se spala si se

21 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Mimo

    Mimo (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Sună foarte bine reţeta ta, cred că o voi încerca şi eu!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    O reteta exotica!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 pahare linte rosie
  • -200 gm taitei lati
  • -2 cepe mari
  • -8 catei de usturoi intregi
  • -1 mana frunza de patrunjel
  • -2 lingurite chimin macinat
  • -1 lingurita Deli’kat legume( sau Vegeta)
  • -sare dupa gust
  • -2 lingurite sumac
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -ulei de masline
  • -1 litru de apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mimo (Chef de cuisine)

Sună foarte bine reţeta ta, cred că o voi încerca şi eu!

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
DOVLECEI PANE