Mai intai pregatim toate ingredientele pentru supa.Curatam morcovii si-i taiem rondele mai groase, apoi cartofii, pe care ii taiem cuburi.Ceapa o taiem marunt iar ghimbirul il dam pe razatoare.Fie folosim supa de legume(aprox.2 l) sau fierbem 2 l de apa in care diluam 2-3linguri/cuburi cu gust de legume, vegeta, maggi..etc. Intr-o oala calim ceapa in uleiul de masline, apoi adaugam morcovii taiati rondele si lasam oala acoperita circa 10-15 minute la inabusit la foc mic, apoi adaugam cartofii si mai lasam 5 minute, dupa care adaugam supa de legume, piperul si ghimbirul.Lasam sa fiarba acoperit pana cand legumele sunt fierte foarte bine.Dupa fierbere lasam supa la racit 5 minute apoi pasam cu mixerul vertical sau o trecem prin blender pana devine o crema.Punem sare dupa gust, iar daca e prea groasa o mai putem dilua cu putina supa fierbinte.
Astfel supa crema este pregatita pentru servit.Adaugam putin piper proaspat macinat si patrunjel taiat. Aceasta reteta e foarte simpla si usor de gatit.Ghimbirul si piperul alb ii va da supei o aroma deosebita.
Se va servi cu paine sau crutoane de paine.
Va doresc pofta buna!
Specific:Iordania

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii