autor:

husni

» » Supe de legume

Supa-crema de porumb

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
-2 conserve de boabe de porumb(fiert), -1 morcov ras, -1 ceapa medie, -1l de supa de carne,sau apa cu delikat, -3-4 catei de usturoi, -20 g de unt, -1 lingura de faina, -sare,piper(dupa gust), -150 ml de frisca lichida, -150 ml de iaurt, -1/4 pachet (sau cit vreti) de “chips” de porumb,cu ce aroma va placeeu folosesc intotdeauna putin iute, -3 linguri de ulei(nu de masline)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Ceapa,tocata marunt,se prajeste(sa fie colorata,putin) in cele 3 linguri de ulei;se pune,apoi,peste ceapa,usturoiul batut.Dupa ce se prajeste putin,se pune porumbul(scurs),morcovul,untul,faina.
Dupa ce se mesteca totul,se pune supa de carne si se sareaza si pipereaza,dupa gust.
Se fierbe,supa aceasta,f.bine;cel putin 40 minute.Apoi se paseaza si se strecoara.
Se pune iar pe foc,se adauga frisca licida,amestecata f.bine cu iaurtul.
Se da 2-3 clocote(totul),se ia de pe foc.Se serveste fierbinte ,presarata cu chipsuri,maruntite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa cremoasa de cartofi cu porumb si creveti

Supa cremoasa de cartofi cu porumb si creveti

Ceapa se curăță și se toacă mărunt, iar ardeiul și cartofii cubulețe. Într-o cratiță,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa crema de smantana cu crutoane si porumb prajit

Supa crema de smantana cu crutoane si porumb prajit

Intr-un vas se pune la fiert un litru de apa. Cand da in clocot, se pune smantana si branza topita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Multumes de aprecieri si multumesc, Mihaela;ai raspuns in locul meu. Nu,Camelia,nu e inspiratia mea.De mult timp,stiu reteta,dar n-o fac f.des...............uit. Mari,merge f.rapid;fa putin si vezi ce parere are gasca;daca nu le place,n-o mai fa !Dar mi-e teama,ca-ti vor aduce porumb,sa le faci.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    In familia asta gustoasa, aflii multe! Mie imi place porumbul fiert si fulgii de porumb, dar ce ma fac cu gasca? Ei nu prea accepta experiente pe pielea lor!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Delicioasa si eleganta!***** Draga CameliaG, supa de porumb este foarte populara in Asia, bucataria chinezeasca( au variante sweet-sour),mexicana, indiana (USA), tibetana,s.a.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      E, de supa de porumb n-am auzit. E creatia ta? Daca da, atunci felicitari draga mea.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Nu am mancat niciodata,dar cred ca este tare buna.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arata bine,si este ft interesanta reteta!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Interesanta reteta!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arata foarte bine si cred ca este si foarte gustoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      O bunãtate aceastã supã!nu am avut ocazia sã mãnânc pânã acuma,dar cu sigurantã am sã o fac,mi-ai fãcut poftã! Felicitãri si pt. prezentare!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Cred ca e tare gustoasa, ma tenteaza, mie imi place f. tare porumbul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • -2 conserve de boabe de porumb(fiert)
  • -1 morcov ras
  • -1 ceapa medie
  • -1l de supa de carne,sau apa cu delikat
  • -3-4 catei de usturoi
  • -20 g de unt
  • -1 lingura de faina
  • -sare,piper(dupa gust)
  • -150 ml de frisca lichida
  • -150 ml de iaurt
  • -1/4 pachet (sau cit vreti) de “chips” de porumb,cu ce aroma va placeeu folosesc intotdeauna putin iute
  • -3 linguri de ulei(nu de masline)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu fructe Supa crema de dovleac cu fructe

Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa picanta cu dovlecel si ciuperci