autor:

» » Supe de legume

Supa crema de porumb cu chimen

Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 600 g de porumb congelat, dezghetat si scurs de apa (sau porumb la conserva), 1 ceapa tocata, 1 lingura de unt, 1 praf de zahar, 3 catei mari de usturoi, taiat marunt, 2 lingurite de chimen macinat, 1/8 lingurita de boia, 3 cesti de supa de legume (1-2 cuburi Knorr Legume dizolvat in apa - se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, ¼ de ceasca de patrunjel proaspat, 1 ½ ceasca de lapte, Sare si piper macinat (dupa gust), Ca garnitura: fulgi de porumb si rosii taiate bucatele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare


Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul, apoi ceapa, sotati pentru 7-8 minute, amestecand foarte putin la inceput, apoi mai des, pana ce legumele incep sa se rumeneasca.
Reduceti focul si adaugati unt, zahar si usturoi; continuati sa fierbeti mancarea pana ce legumele ajung la o culoare caramel, adica gatiti inca 10 minute. Adaugati chimenul si boiaua, continuati sa sotati inca 1 minut.
Adaugati supa obtinuta din cubul Knorr; lasati sa fiarba inca 10 minute la foc mediu spre mare, pana ce legumele se fragezesc.
Folositi un blender pentru a obtine un piure din amestecul de porumb (adaugand patrunjel proaspat), lasati intre 30 de minute si 1 minut ca sa se paseze, pana ce devine foarte cremos. Dati supa printr-o strecuratoare, pentru a obtine o crema fina.
Puneti din nou continutul in cratita, pe foc, adaugati laptele pana ce se obtine o supa, trebuie sa fie suficient de groasa ca sa poata pluti garnitura. Gustati, adaugati sare si piper daca este nevoie. Incalziti bine, puneti supa in boluri si, pentru servire, adaugati fulgii de porumb si rosiile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de porumb cu chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

  • 6 comentarii

  • Carla Mercea , 17 septembrie 2013

    e delicioasa..reteta e simpla cu ingrediente putine si la indemana..

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Felicitari pentru aceasta reteta !

  • lia , 27 februarie 2010

    Tatiana, bine ai venit in clubul gustoaselor/osilor, reteta ta este "ceva nou" pentru mine si cu siguranta am s-o incerc. Felicitari ! ai votul meu.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      f.tentant!o salvez

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      interesanta reteta ! bravo !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Nu am pregatit niciodata o astfel de supa.....trebuie sa fie foarte buna.....sa sti ca am salvat si eu reteta.............ma bucur ca te-ai alaturat noua ..bine ai venit!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 600 g de porumb congelat
  • dezghetat si scurs de apa (sau porumb la conserva)
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura de unt
  • 1 praf de zahar
  • 3 catei mari de usturoi
  • taiat marunt
  • 2 lingurite de chimen macinat
  • 1/8 lingurita de boia
  • 3 cesti de supa de legume (1-2 cuburi Knorr Legume dizolvat in apa - se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • ¼ de ceasca de patrunjel proaspat
  • 1 ½ ceasca de lapte
  • Sare si piper macinat (dupa gust)
  • Ca garnitura: fulgi de porumb si rosii taiate bucatele

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari pentru aceasta reteta !

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Crema de bostan turcesc