autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa crema de porumb cu chimen

Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 600 g de porumb congelat, dezghetat si scurs de apa (sau porumb la conserva), 1 ceapa tocata, 1 lingura de unt, 1 praf de zahar, 3 catei mari de usturoi, taiat marunt, 2 lingurite de chimen macinat, 1/8 lingurita de boia, 3 cesti de supa de legume (1-2 cuburi Knorr Legume dizolvat in apa - se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, ¼ de ceasca de patrunjel proaspat, 1 ½ ceasca de lapte, Sare si piper macinat (dupa gust), Ca garnitura: fulgi de porumb si rosii taiate bucatele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare




Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul, apoi ceapa, sotati pentru 7-8 minute, amestecand foarte putin la inceput, apoi mai des, pana ce legumele incep sa se rumeneasca.

Reduceti focul si adaugati unt, zahar si usturoi; continuati sa fierbeti mancarea pana ce legumele ajung la o culoare caramel, adica gatiti inca 10 minute. Adaugati chimenul si boiaua, continuati sa sotati inca 1 minut.

Adaugati supa obtinuta din cubul Knorr; lasati sa fiarba inca 10 minute la foc mediu spre mare, pana ce legumele se fragezesc.

Folositi un blender pentru a obtine un piure din amestecul de porumb (adaugand patrunjel proaspat), lasati intre 30 de minute si 1 minut ca sa se paseze, pana ce devine foarte cremos. Dati supa printr-o strecuratoare, pentru a obtine o crema fina.

Puneti din nou continutul in cratita, pe foc, adaugati laptele pana ce se obtine o supa, trebuie sa fie suficient de groasa ca sa poata pluti garnitura. Gustati, adaugati sare si piper daca este nevoie. Incalziti bine, puneti supa in boluri si, pentru servire, adaugati fulgii de porumb si rosiile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de porumb cu chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorbita de cartofi si rosii inflorata

Ciorbita de cartofi si rosii inflorata

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supã Cremã de Brocolli

Supã Cremã de Brocolli

Brocolii are un indice glicemic foarte mic, bogat în vitamina C ; este recomandat în diverse diete

1 vot    3 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carla Mercea , 17 septembrie 2013

    e delicioasa..reteta e simpla cu ingrediente putine si la indemana..

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Felicitari pentru aceasta reteta !

  • Fara foto

    lia , 27 februarie 2010

    Tatiana, bine ai venit in clubul gustoaselor/osilor, reteta ta este "ceva nou" pentru mine si cu siguranta am s-o incerc. Felicitari ! ai votul meu.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      f.tentant!o salvez

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      interesanta reteta ! bravo !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Nu am pregatit niciodata o astfel de supa.....trebuie sa fie foarte buna.....sa sti ca am salvat si eu reteta.............ma bucur ca te-ai alaturat noua ..bine ai venit!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 600 g de porumb congelat
  • dezghetat si scurs de apa (sau porumb la conserva)
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura de unt
  • 1 praf de zahar
  • 3 catei mari de usturoi
  • taiat marunt
  • 2 lingurite de chimen macinat
  • 1/8 lingurita de boia
  • 3 cesti de supa de legume (1-2 cuburi Knorr Legume dizolvat in apa - se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • ¼ de ceasca de patrunjel proaspat
  • 1 ½ ceasca de lapte
  • Sare si piper macinat (dupa gust)
  • Ca garnitura: fulgi de porumb si rosii taiate bucatele

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari pentru aceasta reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu mar Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt. Daca aveti o supa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUPA-CREMA DE MORCOVI SI CARTOFI