Supa crema de porumb cu chimen

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de porumb cu chimen

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 600 g de porumb congelat, dezghetat si scurs de apa (sau porumb la conserva)
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura de unt
  • 1 praf de zahar
  • 3 catei mari de usturoi, taiat marunt
  • 2 lingurite de chimen macinat
  • 1/8 lingurita de boia
  • 3 cesti de supa de legume (1-2 cuburi Knorr Legume dizolvat in apa - se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare
  • ¼ de ceasca de patrunjel proaspat
  • 1 ½ ceasca de lapte
  • Sare si piper macinat (dupa gust)
  • Ca garnitura: fulgi de porumb si rosii taiate bucatele

Mod de preparare


Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul, apoi ceapa, sotati pentru 7-8 minute, amestecand foarte putin la inceput, apoi mai des, pana ce legumele incep sa se rumeneasca.
Reduceti focul si adaugati unt, zahar si usturoi; continuati sa fierbeti mancarea pana ce legumele ajung la o culoare caramel, adica gatiti inca 10 minute. Adaugati chimenul si boiaua, continuati sa sotati inca 1 minut.
Adaugati supa obtinuta din cubul Knorr; lasati sa fiarba inca 10 minute la foc mediu spre mare, pana ce legumele se fragezesc.
Folositi un blender pentru a obtine un piure din amestecul de porumb (adaugand patrunjel proaspat), lasati intre 30 de minute si 1 minut ca sa se paseze, pana ce devine foarte cremos. Dati supa printr-o strecuratoare, pentru a obtine o crema fina.
Puneti din nou continutul in cratita, pe foc, adaugati laptele pana ce se obtine o supa, trebuie sa fie suficient de groasa ca sa poata pluti garnitura. Gustati, adaugati sare si piper daca este nevoie. Incalziti bine, puneti supa in boluri si, pentru servire, adaugati fulgii de porumb si rosiile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise