Supa crema de praz

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fire de praz
  • 1 ceapa potrivit de mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 250g.cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 2dl.lapte
  • 2 cubulete pentru supa de gaina
  • sare
  • piper
  • 1 castravete de sera
  • 4 ridichi
  • 2 oua fierte tare
  • 2dl.frisca de gatit
  • 1-2 fire de patrunjel

Mod de preparare

1.Prazul,ceapa,morcovul, usturoiul si cartofii se curata,se spala ;prazul si morcovul se taie rondele,iar cartofii in cubulete.

2.Se pune uleiul intr-o cratita ,se adauga prazul,ceapa si usturoiul si se calesc toate impreuna.Apoi , se adauga morcovul si cartofiisi se mai calesc 2-3 minute.Varsam peste legume laptele si 1,2 l. apa,cubuletele de supa de gaina zdrobite ,sare,piper si, acoperit, se fierba 25-30 minute

3.Castravetele si ridichiile spalate se taie in rondele subtiri.ouale fierte se rad pe razatoarea mica.

4.In supa se incorporeaza frisca de gatit ,apoi se pune in blender pentru a obtine o supa-crema.Daca este necesar , se mai sareaza si pipereaza.

5.Supa-crema se serveste in supiera.Deasupra supei presaram ouale rase si patrunjel tocat. In fiecare farfurie,deasupra supei se pun felii de castraveti si ridichi, pe care ii servim intr-un bol separat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise