autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Supe de legume

Supa crema de praz

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2009

Ingrediente
1/2 kg praz(partea alba numai)taiat rondele, 1/2 ceasca unt, 1 ceasca faina, 2 cesti supa de pui, 250g smintana, 1 ceasca cartofi fierti ,taiati cubulete, 1 ceasca jambon sau kaizer taiat cubulete si prajit, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe prazul.
Se infierbinta untul intr-o tigaie ,se adauga faina si se rumeneste amestecind,cam 2 min.
Se pune supa aamestecind cu telul pina incepe sa fiarba.
Se da focul mai mic,se adauga smintina,prazul,cartofii si kaizerul (sau jambonul) fara a lasa sa clocoteasca
Deasupra se presara putina parte verde de la praz,tocata
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de praz cu peste(Sopa de alho porro com peixe)

Supa crema de praz cu peste(Sopa de alho porro com peixe)

Intr-o oala cu apa punem bucatile de peste si cand incepe sa fiarba mai lasam 5 min. Scoatem pestele

11 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul

5 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Si eu folosesc mult prazul. Fac des praz umplut. Voi incerca si supa crema.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg praz(partea alba numai)taiat rondele
  • 1/2 ceasca unt
  • 1 ceasca faina
  • 2 cesti supa de pui
  • 250g smintana
  • 1 ceasca cartofi fierti ,taiati cubulete
  • 1 ceasca jambon sau kaizer taiat cubulete si prajit
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa de mere cu gulii si lapte de cocos