autor:

Paula Roxana Gutierrez Solano

» » Supe de legume

supa crema de praz cu cartofi

Autor: Paula Roxana Gutierrez Solano (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paula Roxana Gutierrez Solano (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2008

Ingrediente
4-5 fire de praz, 300-400g cartofi, 300-400g carne de vitel sau 2, 3 oase, 80g unt, 1-2 oua (doar galbenusul), sare, piper, 2 litri de apa, 1 legatura patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Cartofii (curatati in prealabil) se taie si se pun impreuna cu prazul (doar partea alba) si carnea la foc potrivit pentru 2-3 ore (daca se foloseste oala de presiune, 30 min dupa ce incepe sa fiarba).
Cand carnea este fiarta se scoate si se foloseste la alt fel de mancare sau ca si garnitura la supa. Prazul si cartofii se srecoara apoi se piseaza in blender (sau sita). Intr-o oala se topesc 2/3 din unt se adauga pireul si se smesteca bine, apoi se subtiaza cu zeama in care a fiert zarzavatul. se mai lasa pe foc 15-20 min. apoi se drege cu galbenusurile; se adauga restul de unt. Se presara patrunjelul, iar lamasa se serveste cu crutoane de paine.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "supa crema de praz cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA CREMA DIN PRAZ SI CARTOFI

SUPA CREMA DIN PRAZ SI CARTOFI

Ceapa si prazul se spala si curata. Ceapa se taie marunt,prazul se injumatateste pe lung si se taie

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul

6 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4-5 fire de praz
  • 300-400g cartofi
  • 300-400g carne de vitel sau 2
  • 3 oase
  • 80g unt
  • 1-2 oua (doar galbenusul)
  • sare
  • piper
  • 2 litri de apa
  • 1 legatura patrunjel verde

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa bulgareasca de vara (Tarator)