Supa crema de praz cu peste(Sopa de alho porro com peixe)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de praz cu peste(Sopa de alho porro com peixe)

Ingrediente

  • 2 bucati de peste bass
  • 4 praz
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 3 linguri de ulei de masline
  • piper macinat si sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa punem bucatile de peste si cand incepe sa fiarba mai lasam 5 min. Scoatem pestele deoparte si lasam sa se raceasca putin iar apa se strecoara si se pune din nou in oala. Intre timp se curata cartofii si morcovi se taie in bucati potrivite, prazul se taie si se separa partea alba de verde. Partea alba se taie in bucati potrivite si se adauga la oala impreuna cu cartofi si morcovi. Apa de la peste trebue sa fie cu 2 degete deasupra legumelor. Fierbem cu capac pana legumele sunt fierte. Cu ajutorul unui blender facem crema. Cat timp legumele fierb scoatem pielita si oasele de la peste si se rupe carnea bucatele mici, se spala partea verde de la praz si sa taie juliana. Dupa ce am facut crema punem pe foc oala, adaugam bucatelele de peste, prazul verde si apa fierbinte dupa cat de cremoasa vrem sa fie supa. Lasam sa fiarba cca. 10min. pana ce prazul e fiert. Cu 1-2min. inainte sa stingem focul punem uleiul de masline, piper si sare dupa gust. Aceasta supa in interiorul Portugaliei se obisnueste sa se serveasca fierbinte in timpul iernii. Iarna portugheza nu este foarte frig cum in Romania, ei planteaza prazul toamna si asa au praz proaspat toata iarna. Aceasta supa se poate face si cu alte tipuri de peste oceanic. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise