Supa crema de praz cu peste(Sopa de alho porro com peixe)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de praz cu peste(Sopa de alho porro com peixe)

Ingrediente

  • 2 bucati de peste bass
  • 4 praz
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 3 linguri de ulei de masline
  • piper macinat si sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa punem bucatile de peste si cand incepe sa fiarba mai lasam 5 min. Scoatem pestele deoparte si lasam sa se raceasca putin iar apa se strecoara si se pune din nou in oala. Intre timp se curata cartofii si morcovi se taie in bucati potrivite, prazul se taie si se separa partea alba de verde. Partea alba se taie in bucati potrivite si se adauga la oala impreuna cu cartofi si morcovi. Apa de la peste trebue sa fie cu 2 degete deasupra legumelor. Fierbem cu capac pana legumele sunt fierte. Cu ajutorul unui blender facem crema. Cat timp legumele fierb scoatem pielita si oasele de la peste si se rupe carnea bucatele mici, se spala partea verde de la praz si sa taie juliana. Dupa ce am facut crema punem pe foc oala, adaugam bucatelele de peste, prazul verde si apa fierbinte dupa cat de cremoasa vrem sa fie supa. Lasam sa fiarba cca. 10min. pana ce prazul e fiert. Cu 1-2min. inainte sa stingem focul punem uleiul de masline, piper si sare dupa gust. Aceasta supa in interiorul Portugaliei se obisnueste sa se serveasca fierbinte in timpul iernii. Iarna portugheza nu este foarte frig cum in Romania, ei planteaza prazul toamna si asa au praz proaspat toata iarna. Aceasta supa se poate face si cu alte tipuri de peste oceanic. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor