Intr-o oala cu apa punem bucatile de peste si cand incepe sa fiarba mai lasam 5 min. Scoatem pestele deoparte si lasam sa se raceasca putin iar apa se strecoara si se pune din nou in oala. Intre timp se curata cartofii si morcovi se taie in bucati potrivite, prazul se taie si se separa partea alba de verde. Partea alba se taie in bucati potrivite si se adauga la oala impreuna cu cartofi si morcovi. Apa de la peste trebue sa fie cu 2 degete deasupra legumelor. Fierbem cu capac pana legumele sunt fierte. Cu ajutorul unui blender facem crema. Cat timp legumele fierb scoatem pielita si oasele de la peste si se rupe carnea bucatele mici, se spala partea verde de la praz si sa taie juliana. Dupa ce am facut crema punem pe foc oala, adaugam bucatelele de peste, prazul verde si apa fierbinte dupa cat de cremoasa vrem sa fie supa. Lasam sa fiarba cca. 10min. pana ce prazul e fiert. Cu 1-2min. inainte sa stingem focul punem uleiul de masline, piper si sare dupa gust. Aceasta supa in interiorul Portugaliei se obisnueste sa se serveasca fierbinte in timpul iernii. Iarna portugheza nu este foarte frig cum in Romania, ei planteaza prazul toamna si asa au praz proaspat toata iarna. Aceasta supa se poate face si cu alte tipuri de peste oceanic. Va urez pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii