autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa crema de sfecla si rubarba

Autor: ralucaok (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ralucaok (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 august 2016

Ingrediente
- 5 sfecle rosii, - 3 tije rubarba, - o ceapa, - un morcov, - pastarnac, - un ardei gras, - un dovlecel, - o bucata ghimbir (cam 2 cm), - smantana, - patrunjel, - sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Am curatat sfecla de coaja si am taiat-o in bucati mici punand-o la fiert in apa cu putina sare.(bucatile mici vor ajuta la fierberea mai rapida). Rubarba am taiat-o in bucati de 3 cm si am lasat-o sa fiarba in apa cam 3 minute. Am curatat toate legumele, le-am feliat destul de mare si le-am calit in putin ulei. Dupa ce s-a fiert bine sfecla am separat legumele de lichid, pe care l-am adaugat peste legumele sotate. Am lasat sa fiarba totul cam 10 minute, timp in care s-au fiert si cele mai tari legume din oala: morcovul si pastarnacul.Am unit intr-o singura oala totul: sfecla, rubarba, lichidul in care fiersese aceasta si am pasat ingredientele. In functie de consistenta dorita a supei se mai poate adauga sau nu apa. Se poate face chiar un finisaj profesionist trecandu-se supa printr-o sita, dar astfel i se mai pierde din textura legumelor si eu nu as recomanda.
Am ornat farfuria cu o lingura de smantana si patrunjel.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla si rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume pasate cu porumb

Supa de legume pasate cu porumb

Se curata toate legumele, se spala si se pun la fiert intr-o oala.Dupa ce s-au fiert ,pastram apa

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 5 sfecle rosii
  • - 3 tije rubarba
  • - o ceapa
  • - un morcov
  • - pastarnac
  • - un ardei gras
  • - un dovlecel
  • - o bucata ghimbir (cam 2 cm)
  • - smantana
  • - patrunjel
  • - sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ralucaok
Gazpacho

Gazpacho

Se cresteaza cate un x cu cutitul fiecare rosie pe fund si se oparesc putin ( 20 sec) in apa fierbinte.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume
Salata de fructe

Salata de fructe

Am aruncat o privire in frigider si am ales fructele pentru o combinatie gustoasa. Pepenele l-am

2 voturi    0 comentarii
15 min
Salate de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita