autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa crema de sfecla si rubarba

Autor: ralucaok (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ralucaok (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 august 2016

Ingrediente
- 5 sfecle rosii, - 3 tije rubarba, - o ceapa, - un morcov, - pastarnac, - un ardei gras, - un dovlecel, - o bucata ghimbir (cam 2 cm), - smantana, - patrunjel, - sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Am curatat sfecla de coaja si am taiat-o in bucati mici punand-o la fiert in apa cu putina sare.(bucatile mici vor ajuta la fierberea mai rapida). Rubarba am taiat-o in bucati de 3 cm si am lasat-o sa fiarba in apa cam 3 minute. Am curatat toate legumele, le-am feliat destul de mare si le-am calit in putin ulei. Dupa ce s-a fiert bine sfecla am separat legumele de lichid, pe care l-am adaugat peste legumele sotate. Am lasat sa fiarba totul cam 10 minute, timp in care s-au fiert si cele mai tari legume din oala: morcovul si pastarnacul.Am unit intr-o singura oala totul: sfecla, rubarba, lichidul in care fiersese aceasta si am pasat ingredientele. In functie de consistenta dorita a supei se mai poate adauga sau nu apa. Se poate face chiar un finisaj profesionist trecandu-se supa printr-o sita, dar astfel i se mai pierde din textura legumelor si eu nu as recomanda.
Am ornat farfuria cu o lingura de smantana si patrunjel.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla si rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de morcovi cu curry - de post, la slow cooker Crock-Pot

Supa crema de morcovi cu curry - de post, la slow cooker Crock-Pot

Se curata morcovii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun impreuna cu supa de legume si condimentele

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Supe de legume
Supă cremă de broccoli

Supă cremă de broccoli

Se topeşte untul împreună cu o lingură de ulei de măsline. Ceapa şi ţelina se călesc puţin,

6 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 5 sfecle rosii
  • - 3 tije rubarba
  • - o ceapa
  • - un morcov
  • - pastarnac
  • - un ardei gras
  • - un dovlecel
  • - o bucata ghimbir (cam 2 cm)
  • - smantana
  • - patrunjel
  • - sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ralucaok
Gazpacho

Gazpacho

Se cresteaza cate un x cu cutitul fiecare rosie pe fund si se oparesc putin ( 20 sec) in apa fierbinte.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume
Salata de fructe

Salata de fructe

Am aruncat o privire in frigider si am ales fructele pentru o combinatie gustoasa. Pepenele l-am

2 voturi    0 comentarii
15 min
Salate de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume cu ghimbir