autor:

anuta

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2018

Ingrediente
200 g spanac verde frunze, 200 g bacon afumat, 5 oua de prepelita, 1 ceapa mica, 1 lingurita de legume deshidratate fara sare, 1 lingurita de condimente uscate, sare, ulei de masline, 1 morcov mic, 1 radacina mica de partunjel

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert acoperite de apa impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se blendeaza pana se obtine un piure fin.

Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici, se scoate din ulei dupa ce s-a rumenit si in acel ulei adaugam piureul de spanac, il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidrate fara sare, se adauga si un pic de apa, se potriveste dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se leaga un pic. Daca dorim, se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit (eu nu am avut).

Servim fierbinte cu ouale de prepelite posate (se pun la fiert, cand apa clocoteste, dupa ce le-am spart sau mai pe romaneste, le facem oua ochiuri romanesti, in apa) si bucatelele crocante de bacon.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa crema de broccoli cu spanac

Supa crema de broccoli cu spanac

Se pune oala cu 2 l apa si sare la foc sa fiarba.Se curata legumele: ceapa,morcovii si cartoful,se

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g spanac verde frunze
  • 200 g bacon afumat
  • 5 oua de prepelita
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de condimente uscate
  • sare
  • ulei de masline
  • 1 morcov mic
  • 1 radacina mica de partunjel

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful. Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Se conectează

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de morcovi