autor:

VALENTIN LITA

» » Supe de legume

SUPA - CREMA DE SPARANGHEL

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:, - sparanghel proaspata- - 0.350 kg, - unt - 0.100 kg, - ceapa - 0.150 kg, - lapte - 0.750 L, - sare, piper alb macinat, - smantana lichida - 0.200 kg

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Sparanghelul se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se opresc cateva capete cu floare , care se fierb putin in apa cu sare.
Intr-o oala se pune unt, se adauga ceapa taiata pestisori si sparanghelul bucati. Se soteaza , dupa care se adauga laptele si smantana . Se lasa sa fiarba,la foc potrivit, pana cand se fierb bine legumele. Se lasa apoi sa se tempereze un pic supa, dupa care se mixeaza cu ajutorul unui blender ( sau se paseaza totul printr-o sita ) si se repune la fiert, la foc mic. Se da gustul cu sare si piper alb , sau se pune un pic de delikat, dupa gust.Dupa primele clocote, se opreste focul si supa e gata.
La servire, se pune supa in farfurie, se pun bucatile de sparanghel oprite mai inainte si se decoreaza cu frunzulite de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA - CREMA DE SPARANGHEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de broccoli si sparanghel verde

Supa crema de broccoli si sparanghel verde

Broccoli se desface in buchetele si se spala. Sparanghelului i se inlatura partea lemnoasa si se

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Foarte buna !

  • mom2rebe

    mom2rebe (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

    Nici eu nu pun lapte.

    • Fara foto

      moise mihai claudiu , 25 iunie 2008

      eu sunt expert.nu doar ceapa ci si praz,partea verde.sare,piper alb,zeama de lamaie si foarte importanta este nucsoara (o lingurita pt 4 portii).laptele nu este obligatoriu.o supa foarte verde.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - sparanghel proaspata- - 0.350 kg
  • - unt - 0.100 kg
  • - ceapa - 0.150 kg
  • - lapte - 0.750 L
  • - sare
  • piper alb macinat
  • - smantana lichida - 0.200 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de legume - de post