autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene, Supe de legume

Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
3 linguri ulei de masline, 200 gr pastarnac, decojit si tocat marunt, 1 fir de praz, tocat, 4 fire de ceapa verde, tocate, 400 gr sparanghel, 1 litru supa de pui, fierbinte, sare de mare si piper negru, 4 oua, 1 lingura otet, 4 felii de paine prajita

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga pastarnacul, prazul si ceapa verde si se calesc 10 minute amestecand din cand in cand pana cand ceapa si prazul s-au inmuiat.
Intre timp se taie partea lemnoasa a sparanghelului si se arunca.Varfurile se taie si se pun deoparte iar ce a ramas se toaca marunt.
Dupa cele 10 minute, se adauga sparanghelul tocat si supa de pui fierbinte.Se lasa sa dea intr-un clcot, se acopera cratita apoi se lasa sa fiarba 20 minute pana cand legumele s-au inmuiat.
Intre timp, se pune intr-o craticioara apa cu un praf de sare si unul de zahar la fiert.Se adauga varfurile de sparanghel si se fierb 10 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se pun deoparte.
Dupa ce au fiert restul legumelor, se toarna toata compozitia din cratita intr-un bleder si se paseaza.Se sareaza si pipereaza dupa gust apoi se pune supa inapoi in cratita, pe foc potrivit.Se adauga la supa varfurile fierte de sparanghel si se mai lasa pe foc 5 minute.
Intre timp, se pune o cratita cu apa cu sare si otet la fiert.Se sparg ouale in apa si se lasa sa fiarba 3-4 minute apoi se scot cu spumiera.
Supa se serveste cu cate 1 ou fiert si o felie de paine prajita.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa cu cartofi

Supa de ceapa cu cartofi

Incingeti untul si caliti ceapa taiata solzisori timp de 15 de minute la foc mic amestecand din cand

0 voturi    3 comentarii
35 min
Supe de legume
Supa de mazare

Supa de mazare

Morcovii curatati si taiati rondele se calesc impreuna cu ceapa verde in putin ulei pina capata putina

4 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O reteta deosebita !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Foarte fina si elegant prezentata.Felicitari!*****

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Reteta interesanta,n-am mancat niciodata combinatia sparanghel-ou,dar merita incercata,felicitari pentru reteta!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Gustoasa reteta! Si frumos prezentata! Ca sa nu vi se sparga oul romanesc: - se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare si putin otet; - ouale se adauga in apa fierbinte, dar nu care sa clocoteasca. Va iesi cu siguranta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      De nota 10!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Un deliciu...Felicitari !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Ti-a iesit superb oul fiert,mie nu imi iese niciodata asa frumos...cred ca pe undeva gresesc,dar o sa mai experimentez...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Tare gustoasa este ,iar prezentarea este grozava...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 gr pastarnac
  • decojit si tocat marunt
  • 1 fir de praz
  • tocat
  • 4 fire de ceapa verde
  • tocate
  • 400 gr sparanghel
  • 1 litru supa de pui
  • fierbinte
  • sare de mare si piper negru
  • 4 oua
  • 1 lingura otet
  • 4 felii de paine prajita

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa piure din morcov