autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa crema de varza

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2005

Ingrediente
o varza de aproximativ 1-1,200 kg., 2 cepe, 50 gr.unt,margarina sau 50 ml.ulei, 1 morcov, 1 patrunjel, sar,, facultativ:bors acru sau otet de mere,samantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se taie varza in patru
Trei sferturi de varza se pun la fiert in aproximativ 1 litru de apa daca vom fierbe varza in oala sub presiune (cel mai indicat)sau 2 litri de apa daca o vom fierbe intr-un vas obisnuit.Tot acum se adauga si ceapa usor calita ,impreuna cu morcovul si patrunjelul.In oala sub presiune,fierberea dureaza aproximativ 20 de minute si cam 1ora 1 ora si jumatate intr-un vas normal.Scoatem legumele si le mixam sau le trecem prin sita.Completam zeama in care au fiert legumele cu apa pana la 1,2 litri.Se pune la fiert.cand clocoteste se adauga restul de varza taiata fiedeluta foarte fina.Se mai fierbe inca 5 minute.Dupa gust ,acum se poate adauga;borsul fiert separat si spumat,sau otet de mere.Aceasta supa nu mai este nevoie sa mai fie ingrosata suplimentar.O putem servi simpla sau ii putem adauga smantana sau unt proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema cu varza de Bruxelles

Supa crema cu varza de Bruxelles

Toate legumele curatate, spalate, taiate, verzele curatate de frunzele galbene, se pun intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Supa de salata verde

Supa de salata verde

Se spala salata verde si se rupe in bucati. Se curata usturoiul si se da prin presa.Slanina se taie

59 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • o varza de aproximativ 1-1,200 kg.
  • 2 cepe
  • 50 gr.unt,margarina sau 50 ml.ulei
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • sar,
  • facultativ:bors acru sau otet de mere,samantana.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de conopida