Ceapa si prazul se spala si curata.
Ceapa se taie marunt,prazul se injumatateste pe lung si se taie sub forma de taietei.
Untul/uleiul s eincing bine , se prajeste ceapa pina se inmoaie,eventual se adaoga 1lc zahar.Se adaoga si prazul si la fel se lasa si el sa se dunstuiasca pina se inmoaie, dupa care se adaoga faina si amastecind in continuu se lasa sa se prajeasca putin.Se stinge cu supa, se lasa sa dea citeva clocote dupa care se adaoga cartofii razaliti.Se fierbe usor pina ce cartofii au legat supa.
Supa se condimenteaza si la sfitsit se drege cu smintina, eventual si cu ceva unt.
Se presara deasupra patrunjel verde si se poate servii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii