autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa crema Exotic International

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, pieptul sau pulpele superioare de la 1 pui, 1 morcov, 1 patrunjel (1 pastarnac), 1 felie de telina, 1 ceapa, 2 cartofi, 2 oua (unul fiert tare si unul crud), 1/2 ardei gras rosu, 50 g frunze spanac sau loboda verde, 100 ml lapte fiert sau pasteurizat, 50 ml smantana, unt cat o nuca, 1 cub concentrat de pui, 1 lingurita zahar, sare, piper alb, chili, 4 lingurite ulei de masline, 4 felii de paine (pentru crutoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de pui in 2 litri de apa rece cu putina sare si concentratul de pui. Se adauga zarzavaturile: morcovul, patrunjelul, ceapa, telina si cartofii. Dupa ce s-au fiert (aprox.20-25 minute) se scot zarzavaturile si carnea.
Se taie cartoful si legumele albe in bucati mai mari, se dezoseaza si se taie carnea in bucati. Se adauga din nou in zeama si se mixeaza. Condimentati, adaugati zaharul, laptele si jumatate din smantana.
Impartiti supa in 2, 3, 4 sau 5 parti, nu neaparat egale, depinde de decorul dorit. In cana de blender le mixati pe rand cu morcovul fiert (portocaliu), ardeiul rosu (rosu), frunzele de spanac sau loboda oparite (verde), dar pastrati cateva frunzulite cu codita pentru decor, cu galbenusul de ou crud (galben). O parte o lasati alba si adaugati smantana ramasa, piper alb.
Cea rosie o faceti putin mai picanta cu chili, in cea verde adaugati untul.
Turnati supa in farfurii in asa fel incat sa formati un peisaj cu alb si rosu, tinand farfuria putin inclinata, iar ultima se toarna, in partea mai goala a farfuriei, cea verde (insula unde va creste palmierul). Cand o turnati pe cea verde le va impinge pe celelalte. Puteti turna supa si in alte combinatii de culori, depinde de musafirii pe care vreti sa-i bucurati cu culorile tarii sau orice alt aranjament exotic (pentru copii sau la masa dumneavoastra).
Oul fiert se taie felii si se scot rondele de galbenus care se aseaza pe una din culori. Puteti folosi si rondele de albus sau felii intregi. Din frunzele oparite ramase aranjati palmierii.
Taiem feliile de paine in baghete sau cubulete, le stropim cu uleiul de masline si se rumenesc putin intr-o tigaie antiaderenta. Se scot pe farfurie, se condimenteaza cu putin piper alb. Eventual puteti sa le pudrati cu foarte putin patrunjel tocat marunt.
Puteti alege ce culori preparati si cum le combinati in farfurii, una, doua sau mai multe culori si puteti decora cu flori sau fluturi facuti din felii de galbenus, fasii subtiri de ardei rosu, depinde de imaginatia dumneavoastra. Chiar si un vulcan pe o campie verde care erupe cu lava portocalie, galbena si rosie, un apus de soare ...
Succes la gatit si la pictat.
E delicioasa. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema Exotic International" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de gaina cu taitei

Supa de gaina cu taitei

Se curata bine gaina si se portioneaza. Se pune in oala de supa impreuna cu o lingura rasa cu sare

2 voturi    3 comentarii
3h
Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

1. Se spala aripile de curcan, se curata bine si se portioneaza. 2. Se pun la fiert in apa cu sare.

18 voturi    7 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • aandradaa

    aandradaa (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2010

    wow..!! arata incredibil!! si sunt sigura ca astfel aranjata farfuria. copiii si-ar manca legumele! Superba reteta ***** iar cei care nu vad minunatia acestei retete, sunt lipsiti de imaginatie si talent ;)

  • Fara foto

    claudia s (Maestru bucatar) , 11 mai 2010

    invidia itre gospodine e proverbiala.Doamna Doina,nu va lasati atinsa de comentariile rautacioase,ci fiti mandra ca va invidiaza lumea.e cea mai originala reteta de supa ce am vazut-o in viata mea. extraordinar la aceasta reteta e simplitatea.ingrediente nesofisticate,la indemana oricui.e greu sa transformi simplul in original.D-voastra ati reusit.va felicit cu toata sinceritatea.abia astept sa-mi incant sotul si prietenii cu asa ceva la masa.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Daca danezii ar vedea acesta supa cred ca a-ti deveni super bogata lacat premiaza ei mancarurile originale si cat mai naturale....felicitari manutzelor .....au talent...cam cata rabdare ar trebui ? looool Vreau sa incerc ...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult de aprecieri.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Nu are ce sa nu iti placa la aceasta reteta.Culoarea, ornatul,zici ca e un tablou,nicidecum ceva de mancare... Familia ta trebuie sa fie foarte fericita ca ii rasfeti cu atatea bunatati!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Multumesc. Multi au spus ca nu ar manca asa ceva, Dar este foarte, foarte gustoasa. Nu are coloranti, cum poate cred unii. Am scris in reteta cum am obtinut culorile, doar din ingrediente naturale: spanac, morcovi, ardei rosu, galbenus. Ma bucur ca iti place.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      "Flori de piatra", ai dreptate. Doina merita un premiu de excelenta pentru originalitate. Doina, ca de obicei, artistul din tine isi spune cuvantul. Felicitari!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Este supa crema, nu crema. Se toarna foarte usor, dar trebuie turnat cu groja, ca sa nu se amestece culorile. Daca ar fi fost crema, galbenusul nu s-ar fi scufundat in supa. Abia am apucat sa fac fotografiile. Cat despre "exotic", m-am gandit in primul rand la decor. Fiind prezentata intr-un concurs, trebuia sa aiba un nume cat mai atragator. Eventual se pot folosi si condimente exotice. :)

    • motosca mariana

      motosca mariana (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Cea ce ati preparat dvs imi da impresia (mie cel putin) ca este mai mult crema si nu supa -crema ....ma refer la consistenta....iar de la ce exotic? Ca nu vad nimic exotic....doar palmierul?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Chiar nimeni nu mai vede cum arata aceasta supa? M-am abtinut de la comentarii pana acum deoarece asteptam finalul concursului.Concursul s-a terminat, a trecut ceva vreme de cand ai postat-o si aici si, nimic. Oricum, pentru mine sau din punctul meu de vedere cred ca meritai un premiu special, pentru originalitate.Astept comentarii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • pieptul sau pulpele superioare de la 1 pui
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel (1 pastarnac)
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 2 oua (unul fiert tare si unul crud)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 50 g frunze spanac sau loboda verde
  • 100 ml lapte fiert sau pasteurizat
  • 50 ml smantana
  • unt cat o nuca
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper alb
  • chili
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 felii de paine (pentru crutoane)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

aandradaa (Chef de cuisine)

wow..!! arata incredibil!! si sunt sigura ca astfel aranjata farfuria. copiii si-ar manca legumele! Superba reteta ***** iar cei care nu vad minunatia acestei retete, sunt lipsiti de imaginatie si talent ;)

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de pui cu tarhon si crutoane