Ingrediente
Pentru 4 persoane:, pieptul sau pulpele superioare de la 1 pui, 1 morcov, 1 patrunjel (1 pastarnac), 1 felie de telina, 1 ceapa, 2 cartofi, 2 oua (unul fiert tare si unul crud), 1/2 ardei gras rosu, 50 g frunze spanac sau loboda verde, 100 ml lapte fiert sau pasteurizat, 50 ml smantana, unt cat o nuca, 1 cub concentrat de pui, 1 lingurita zahar, sare, piper alb, chili, 4 lingurite ulei de masline, 4 felii de paine (pentru crutoane)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
27 voturi
Mod de preparare
Se taie cartoful si legumele albe in bucati mai mari, se dezoseaza si se taie carnea in bucati. Se adauga din nou in zeama si se mixeaza. Condimentati, adaugati zaharul, laptele si jumatate din smantana.
Impartiti supa in 2, 3, 4 sau 5 parti, nu neaparat egale, depinde de decorul dorit. In cana de blender le mixati pe rand cu morcovul fiert (portocaliu), ardeiul rosu (rosu), frunzele de spanac sau loboda oparite (verde), dar pastrati cateva frunzulite cu codita pentru decor, cu galbenusul de ou crud (galben). O parte o lasati alba si adaugati smantana ramasa, piper alb.
Cea rosie o faceti putin mai picanta cu chili, in cea verde adaugati untul.
Turnati supa in farfurii in asa fel incat sa formati un peisaj cu alb si rosu, tinand farfuria putin inclinata, iar ultima se toarna, in partea mai goala a farfuriei, cea verde (insula unde va creste palmierul). Cand o turnati pe cea verde le va impinge pe celelalte. Puteti turna supa si in alte combinatii de culori, depinde de musafirii pe care vreti sa-i bucurati cu culorile tarii sau orice alt aranjament exotic (pentru copii sau la masa dumneavoastra).
Oul fiert se taie felii si se scot rondele de galbenus care se aseaza pe una din culori. Puteti folosi si rondele de albus sau felii intregi. Din frunzele oparite ramase aranjati palmierii.
Taiem feliile de paine in baghete sau cubulete, le stropim cu uleiul de masline si se rumenesc putin intr-o tigaie antiaderenta. Se scot pe farfurie, se condimenteaza cu putin piper alb. Eventual puteti sa le pudrati cu foarte putin patrunjel tocat marunt.
Puteti alege ce culori preparati si cum le combinati in farfurii, una, doua sau mai multe culori si puteti decora cu flori sau fluturi facuti din felii de galbenus, fasii subtiri de ardei rosu, depinde de imaginatia dumneavoastra. Chiar si un vulcan pe o campie verde care erupe cu lava portocalie, galbena si rosie, un apus de soare ...
Succes la gatit si la pictat.
E delicioasa. Pofta buna.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009
Multumesc mult.
Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009
Daca danezii ar vedea acesta supa cred ca a-ti deveni super bogata lacat premiaza ei mancarurile originale si cat mai naturale....felicitari manutzelor .....au talent...cam cata rabdare ar trebui ? looool Vreau sa incerc ...
Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Multumesc mult de aprecieri.
mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Nu are ce sa nu iti placa la aceasta reteta.Culoarea, ornatul,zici ca e un tablou,nicidecum ceva de mancare... Familia ta trebuie sa fie foarte fericita ca ii rasfeti cu atatea bunatati!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Multumesc. Multi au spus ca nu ar manca asa ceva, Dar este foarte, foarte gustoasa. Nu are coloranti, cum poate cred unii. Am scris in reteta cum am obtinut culorile, doar din ingrediente naturale: spanac, morcovi, ardei rosu, galbenus. Ma bucur ca iti place.
Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
"Flori de piatra", ai dreptate. Doina merita un premiu de excelenta pentru originalitate. Doina, ca de obicei, artistul din tine isi spune cuvantul. Felicitari!!!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009
Este supa crema, nu crema. Se toarna foarte usor, dar trebuie turnat cu groja, ca sa nu se amestece culorile. Daca ar fi fost crema, galbenusul nu s-ar fi scufundat in supa. Abia am apucat sa fac fotografiile. Cat despre "exotic", m-am gandit in primul rand la decor. Fiind prezentata intr-un concurs, trebuia sa aiba un nume cat mai atragator. Eventual se pot folosi si condimente exotice. :)
motosca mariana (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009
Cea ce ati preparat dvs imi da impresia (mie cel putin) ca este mai mult crema si nu supa -crema ....ma refer la consistenta....iar de la ce exotic? Ca nu vad nimic exotic....doar palmierul?
flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009
Chiar nimeni nu mai vede cum arata aceasta supa? M-am abtinut de la comentarii pana acum deoarece asteptam finalul concursului.Concursul s-a terminat, a trecut ceva vreme de cand ai postat-o si aici si, nimic. Oricum, pentru mine sau din punctul meu de vedere cred ca meritai un premiu special, pentru originalitate.Astept comentarii.