Supa crema rece de sfecla rosie

Supa crema rece de sfecla rosie. Curatati legumele si le tocati în cuburi. Caliti ceapa in ulei pentru 5 minute, apoi adaugati legumele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema rece de sfecla rosie

Ingrediente

  • -500 g sfeclă roșie (sau 5 bucăți medii)
  • -2 cartofi medii;
  • -1 morcov;
  • -2 cepe;
  • -1 lingură de ulei;
  • -900 ml de supă de pui sau apă;
  • -2 foi de dafin;
  • -1 linguriță de hrean (proaspăt ras);
  • -sare;
  • -piper;
  • -gelatină (doar dacă doriți textura gelatinoasă, cum am folosit eu; dacă nu, o puteți servi pur și simplu în boluri).

Mod de preparare

-Curățați legumele și le tocați în cuburi;

-Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care amestecați.

-Adăugați apa sau supa de pui;

-Adăugați foile de dafin, sare, piper;

-Când legumele au fiert, adăugați hreanul și mai lăsați pe foc pentru încă 2 minute;

-Închideți focul, scoateți foile de dafin;

-Scoateți legumele și pasați-le până obțineți crema omogenă;

-Adăugați supă în care au fiert în funcție de cât de subțire doriți să fie supa finală;

-Dacă doriți textura gelatinoasă, preparați gelatina după instrucțiunile de pe ambalaj, o incorporați în supă și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.

-Serviți supa cremă cu smântână, hrean sau pătrunjel tocat mărunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise