Supa-crema taraneasca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 200 g dovlecei,
  • 100 g morcovi,
  • 100 g telina,
  • 100 g pastarnac,
  • 100 g conopida,
  • 50 g patrunjel radacina,
  • 200 g varza,
  • 2 oua,
  • 80 g smantana,
  • 50 g unt,
  • 100 g paine neagra,
  • sare dupa gust.

Mod de preparare

Se curata legumele si zarzavaturile, se spala, se taie felii si se fierb in 2 l de apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, se strecoara legumele si zarzavaturile, se paseaza, iar piureul se amesteca din nou cu zeama si se lasa 10 minute la foc domol. Se drege cu galbenusurile batute cu smantana si unt topit. Garnitura: varza alba (fiarta separat) taiata gros si crutoane de paine neagra prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta