autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa cretana de fasole uscata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 450 g fasole uscata alba, , 400 g varza dulce, , 4 rosii, , 2 morcovi, , 2 fire de praz, , 3 fire de telina, , 2 catei de usturoi, , 1 ceapa rosie, , 2 crengute cimbru, , 7 linguri untdelemn fin,, 6 felii paine neagra, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora. - Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taieteii. - Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati apa rece.) - Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, adaugati si boabele de fasole ramase intregi. - Prajiti cateva felii de paine neagra si asezati-le pe fundul unor farfurii adanci (sau castroane). Turnati supa si puneti deasupra ceapa rosie, taiata inele subtiri.
(Important: timpul de fierbere a boabelor de fasole variaza in functie de calitatea lor. Gustati-le regulat si opriti fierberea numai cand sunt bine inmuiate.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cretana de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de salata verde cu bacon si omleta

Ciorba de salata verde cu bacon si omleta

Taiati bacon-ul in fasii subtiri si puneti-l la prajit in putin ulei. Spalati salata frunza cu frunza

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de legume cu pui by copilou

Supa de legume cu pui by copilou

Se spala bine legumele, apoi se curata si se taie, morcovul si pastarnacul mai mare, iar restul se

33 voturi    13 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 450 g fasole uscata alba
  • 400 g varza dulce
  • 4 rosii
  • 2 morcovi
  • 2 fire de praz
  • 3 fire de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 crengute cimbru
  • 7 linguri untdelemn fin,
  • 6 felii paine neagra
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de urzici