autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa cu "aisberguri" de piure de cartofi

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
50 g unt, 1 ceapa, 500 g boabe de mazare congelate, 1 litru de apa calda, 1 cub de legume deshidratate, 1 lingurita de zahar, putina sare, piper negru, 150 ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se pune untul intr-o cratita mare, apoi se taie ceapa in jumatate si se toaca marunt.
2. Se zdrobeste cubul de legume intr-o cana gradata si se adauga apa calda. Se amesteca pana la dizolvarea cubului.
3. Se topeste untul in cratita, se adauga ceapa, mazarea, legumele deshidratate si zaharul. Se reduce intensitatea focului si se fierbe la foc mic timp de 20 minute.
4. Se omogenizeaza amestecul intr-un blender. Se rastoarna supa in cratita si se adauga sare, piper si lapte. Se incalzeste la foc mic. In lipsa unui blender, se asaza o sita peste un castron mare si se toarna amestecul prin sita. Se paseaza legumele, apasandu-le cu dosul lingurii prin sita.
5. Intre timp, se pune piureul instant intr-un bol. Se adauga apa calda si se amesteca bine cartofii. Umple farfuriile cu supa. Se adauga 2 linguri de piure de cartofi in fiecare farfurie de supa. Apoi, cu ajutorul unei furculite, se formeaza aisberguri din piure.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu "aisberguri" de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de sfecla rosie cu hrean

Supa de sfecla rosie cu hrean

Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se amestecă apoi cu 1 litru

15 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume
Supa mexicana de rosii

Supa mexicana de rosii

Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit. Curatam ceapa si apoi o taiem rondele sau cubulete.

0 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 ceapa
  • 500 g boabe de mazare congelate
  • 1 litru de apa calda
  • 1 cub de legume deshidratate
  • 1 lingurita de zahar
  • putina sare
  • piper negru
  • 150 ml lapte

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema de porumb