Ingrediente
50 g unt, 1 ceapa, 500 g boabe de mazare congelate, 1 litru de apa calda, 1 cub de legume deshidratate, 1 lingurita de zahar, putina sare, piper negru, 150 ml lapte
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
2. Se zdrobeste cubul de legume intr-o cana gradata si se adauga apa calda. Se amesteca pana la dizolvarea cubului.
3. Se topeste untul in cratita, se adauga ceapa, mazarea, legumele deshidratate si zaharul. Se reduce intensitatea focului si se fierbe la foc mic timp de 20 minute.
4. Se omogenizeaza amestecul intr-un blender. Se rastoarna supa in cratita si se adauga sare, piper si lapte. Se incalzeste la foc mic. In lipsa unui blender, se asaza o sita peste un castron mare si se toarna amestecul prin sita. Se paseaza legumele, apasandu-le cu dosul lingurii prin sita.
5. Intre timp, se pune piureul instant intr-un bol. Se adauga apa calda si se amesteca bine cartofii. Umple farfuriile cu supa. Se adauga 2 linguri de piure de cartofi in fiecare farfurie de supa. Apoi, cu ajutorul unei furculite, se formeaza aisberguri din piure.
Pofta buna!
constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
Merita incercata !