Supa cu "aisberguri" de piure de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 ceapa
  • 500 g boabe de mazare congelate
  • 1 litru de apa calda
  • 1 cub de legume deshidratate
  • 1 lingurita de zahar
  • putina sare
  • piper negru
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

1. Se pune untul intr-o cratita mare, apoi se taie ceapa in jumatate si se toaca marunt.

2. Se zdrobeste cubul de legume intr-o cana gradata si se adauga apa calda. Se amesteca pana la dizolvarea cubului.

3. Se topeste untul in cratita, se adauga ceapa, mazarea, legumele deshidratate si zaharul. Se reduce intensitatea focului si se fierbe la foc mic timp de 20 minute.

4. Se omogenizeaza amestecul intr-un blender. Se rastoarna supa in cratita si se adauga sare, piper si lapte. Se incalzeste la foc mic. In lipsa unui blender, se asaza o sita peste un castron mare si se toarna amestecul prin sita. Se paseaza legumele, apasandu-le cu dosul lingurii prin sita.

5. Intre timp, se pune piureul instant intr-un bol. Se adauga apa calda si se amesteca bine cartofii. Umple farfuriile cu supa. Se adauga 2 linguri de piure de cartofi in fiecare farfurie de supa. Apoi, cu ajutorul unei furculite, se formeaza aisberguri din piure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise