autor:

flori de piatra

» » Supe de carne

Supa cu galuste

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
carne de pasare,, 2 cepe, , 1-2 morcovi,, 1-2 pastarnac, , 1 ardei, , telina, , 2 oua, , 1 cana de gris, , sare sau Delikat, , patrunjel verde, , 1 cescuta de ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

31 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul, morcovul, telina,intregi sau bucati mai mari, curatate si spalate. Se adauga putina sare si se lasa la fiert, la foc mic, acoperite. Dupa un timp se adauga si ardeiul spalat si curatat de seminte si nervuri. Cand legumele au fiert, se scot cu spumiera si se continua fierberea. Cine doreste, poate sa scoata si carnea si sa o foloseasca la alta mancare.

Prepararea galustelor:

- se pune grisul intr-un castron cu un varf de cutit de sare;

- se pune uleiul peste gris pana se face ca o smantana groasa, apoi se pun ouale si se amesteca bine;

- imediat dupa aceasta se ia cu lingurita din compozitie si se pun in oala de supa care trebuie sa fiarba incet cand se pun galustile.

Se lasa galustile sa fiarba, tinand cont ca isi vor mari dimensiunile, devenind pufoase la final.

Dupa ce galustile au fiert, se potriveste supa de sare, se pune patrunjelul verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de rosii cu oase garf si galuste

Supa de rosii cu oase garf si galuste

Traim vremuri de criza, nimic nu se arunca, totul se foloseste. Cand am preparat bulionul am folosit

6 voturi    1 comentariu
50 min
Supe de legume
Supa de rosii cu galuste, de post

Supa de rosii cu galuste, de post

Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Morcovul

25 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    ft buna supica mai ales galustele!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Delicioasa supica.Nu am facut niciodata galuste cu ulei,dar cu prima ocazie cand fac supa o sa incerc galuste cu ulei.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      E f. buna supa, dar la galuste eu bat bine ouale apoi adaug grisul si omogenizez toul bine, nu mai pun nimic altceva. Este un alt mod de a prepara galustele, cred ca voi incerca si acest mod.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Buna ,bunuta supica ta !!! si arata tare bine.... Eu bat albusurile inainte....

    • Fara foto

      maria mihalache , 26 ianuarie 2010

      Si eu fac aceasta supa , ne place tare mult, este delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Delicioasa e si supa de curcan cu galuste

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Imi place foarte mult supa cu galuste...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Bunaaaa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Bunaaaa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Şi eu pun ulei în găluşti, dar bat albuşurile spumă.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Asa am facut galustile tot timpul si imi ies pufoase.Am citit pe acest site foarte multe retete de galuste, iar pozele cu produsul final chiar erau convingatoare.Nu ma indoiesc nici de modul cum prepari tu galustile, precis sunt excelente.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Interesanta reteta de galuste, eu bat albusurile spuma, adaug galbenusurile apoi incorporez incet grisul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

31 voturi

Ingrediente

  • carne de pasare,
  • 2 cepe
  • 1-2 morcovi,
  • 1-2 pastarnac
  • 1 ardei
  • telina
  • 2 oua
  • 1 cana de gris
  • sare sau Delikat
  • patrunjel verde
  • 1 cescuta de ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
CIORBA DE DOVLECEI

CIORBA DE DOVLECEI

Se pun la fiert in apa rece cu sare si ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dupa preferinta :dat pe

35 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel