autor:

autor

» » Supe de carne

Supa cu galuste de gris

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Supa de carne de vaca sau pasare, 2 oua, , ½ lingurita unt (in lipsa untura), , 5-6 linguri gris, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

502 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu ouale. Se adauga grisul putin cite putin (in ploaie) amestecind mereu cu lingura. Se obtine o pasta care trebuie sa aiba consistenta unei smintina groase. Se adauga sare.



Dupa ce supa a fost strecurata intr-o cratita curata, se pune pe foc. La primul clocot, se ia cu o lingurita muiata in unt din pasta de gris si se da drumul in supa care trebuie sa fiarba incet.



Dupa ce s-a pus toata pasta in felul aratat, se acopera cratita (dar nu de tot), lasind sa fiarba incet 10 minute.



Se ia capacul si se intorc galustele usor. Se scot din cratita cu lingura de spuma, se asaza in castronul de servit incet ca sa nu se sfarime si se toarna supa peste ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa cu galuste de gris

Supa cu galuste de gris

Intr-o oala se pune putin ulei apoi se pune morcovul si se incalzeste putin in ulei apoi se adauga

23 voturi    8 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • tati63 (Maestru bucatar):

    Eu nu mai incercasem de mult timp sa fac aceasta supa, imi aduc aminte ca niciodata nu imi ieseau galustele pufoase. Acum aveam supa ramasa de la salata beuf, dupa ce am fiert carnea si legumele si vroiam sa mai incerc o data aceste galuste de gris. Vreau sa spun ca sunt delicioase si am ramas asa de impresionata ca in sfarsit mi-au reusit si mie galustele de gris sa fie pufoase, sa nu se sfarame si sa nu fie crude inauntru, multumesc mult de reteta.. sunt super!!! Un an plin de bucurii si multe retete ;-)

  • 29 comentarii

  • Bondrea Liliana , 26 ianuarie 2014

    dar galusca unde este? ..a cazut ca si momeala pe fund??:))))

  • Ionut Ciobanu , 23 ianuarie 2014

    arata bine.

  • Marcu Mariana , 08 decembrie 2013

    este foarte bunaaaaaaa

    • Valeria Baroian , 24 octombrie 2013

      este f buna mie imi place mult

    • Dina Alina , 24 octombrie 2013

      o data mi-a reusit,trebuie sa urmez reteta!ms.

    • Camelia Dragan , 16 iulie 2013

      fuarte urata

    • Niculai Barbu , 27 mai 2013

      sunt inebunit dupa supa de galuste.

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

      acum m-am apucat sa o fac.va raspund dupa 50 de minute.sper sa iasa bine :D

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      O supa tare gustoasa!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte buna!

    • manole ionela (Bucatar) , 26 ianuarie 2010

      nu am ancercato dar o sa fac chiar an seara asta dupa aceia o sami dau cu parerea

    • cristina , 27 octombrie 2009

      eu am incercat si cu untura si cu unt si a iesit ff buna supica de fiecare data:))

    • ivanca , 26 octombrie 2009

      Imi place foarte mlt supa de galuste si am incercat reteta dumneavoastra si mi-au iesit foarte bune multumesc pentru reteta.

    • maryana , 24 august 2009

      Nu am folosit unt pana acum. Dar azi asa am sa fac pt copilasii mei caci le place foarte mult supica cu galuste.

    • ROXY , 10 august 2009

      Intr-adevar, o reteta care da rezultatele dorite. E cea mai buna reteta de galuste.

    • andrei , 08 august 2009

      E super faina!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Nu am folosit untul pana acum pentru a face galustele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Imi place mult supa cu galuste.

    • Mona , 17 aprilie 2009

      Foarte fain multumesc mama a avut nevoie de aceasta reteta si am gasito .Multumesc

    • L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Eu fac galuste doar din oua batute cu gris si sare si ies tare bune (nu pun deloc unt in compozitia pentru galuste).

    • Ratatouille , 06 martie 2009

      Valy mama, sper sa iti iasa, nu sa iti iese !?!?

    • valy , 02 martie 2009

      E prima oara cand fac si sper sa imi iese, va multumesc, pofta buna! Deja imi trec curenti prin stomac!

    • rares , 22 februarie 2009

      Se adauga si bicarbonat la galuste, deoarece se fac mai pufoase. ;)

    • anna , 14 februarie 2009

      Multumesc frumos ptr reteta, a iesit delicios:) yami yami!

    • mary , 10 februarie 2009

      Eu sunt la regim si o sa folosesc unt.

    • andreea , 08 februarie 2009

      Nu mai stiu ce sa fac mnancare si vreau sa mai aflu noutati!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

      In loc de unt, eu folosesc una daua lingurite cu ulei si intotdeauna galustele ies super gustoase...

    • mihai talos , 12 ianuarie 2009

      Vreau toate noutatile de mincare.

    • Tudor , 20 mai 2008

      Multumesc frumos pentru reteta: Este prima oara cand gatesc supa de galuste, si mi-a iesit datorita dumneavoastra! Toate cele bune! Tudor

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

502 voturi

Ingrediente

  • Supa de carne de vaca sau pasare
  • 2 oua
  • ½ lingurita unt (in lipsa untura)
  • 5-6 linguri gris
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

anamaria (Chef de cuisine)

acum m-am apucat sa o fac.va raspund dupa 50 de minute.sper sa iasa bine :D

Retete

din Supe de carne

Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa de curcan cu taitei de casa