Supa cu galuste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500g carne de pui sau vita
  • 2-3 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • patrunjel verde
  • telina o bucata mica
  • vegeta
  • putin piper
  • 2 cepe
  • sare
  • gris cit cuprinde (cca. 100-200g)
  • 2-3 oua
  • unt cit o nuca
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Se fierbe o supa buna si gustoasa. Se scot toate legumele afara. Acestea se pot folosi la salata de boeuf.

Galustele se pregatesc astfel: ouale se bat bine, se adauga sare dupa gust, piper si vageta. Se pune un pic de unt si ulei, doua linguri de supa. Se amesteca bine. Se pune gris, putin cite putin si se face o compozitie nu prea tare, ci mai pufoasa. Se lasa sa se odihneasca. E bine ca galustele sa se faca in timp ce supa fierbe, caci compozitia se intaresta in timp. Asa se poate observa daca e buna sau prea tare. Daca e prea tare, galustele vor iesi prea tari de aceea se va pune un pic de supa in compozitie. Deci cea mai buna e o compozitie pufoasa. Cel mai bine e sa facem galustele intr-o oala separata, sa le scurgem si sa ramina supa clara.

In aceasta cratita se fierbe apa cu putina sare. Se pun galustele cu atentie, cind apa nu mai fierbe in clocot. Se incearca galusca daca se risipeste sau e prea tare. Daca se risipeste se mai pune gris, daca e prea tara se mai pune supa. Cind compozitia ne multumeste, punem toate galustele la fiert, cu grija ca sa nu se risipeasca. Apa trebuie sa fiarba numai domol.Punem capacul pe o parte(foarte important) si le lasam sa fiarba domol. Daca am facut o compozitie perfecta vor fi gata in 15 min. Altfel va trebuii sa le fierbem 30 de min.

Apoi le scoatem si le punem in supa. La sfirsit se adauga patrunjel verde tocat.

Aceasta supa se transforma in Ardeal intr-o ciorba daca la sfirsit i se adauga o sticla cu bulion, o lingurita de zahar si leustean tocat marunt. In ciorba de galuste se lasa de obicei si morcovii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise