autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de carne

Supa cu galuste

Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2007

Ingrediente
500g carne de pui sau vita, 2-3 morcovi, 2 patrunjei radacina, patrunjel verde, telina o bucata mica, vegeta, putin piper, 2 cepe, sare, gris cit cuprinde (cca. 100-200g), 2-3 oua, unt cit o nuca, 1 lingura ulei

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

244 voturi

Mod de preparare

Se fierbe o supa buna si gustoasa. Se scot toate legumele afara. Acestea se pot folosi la salata de boeuf.

Galustele se pregatesc astfel: ouale se bat bine, se adauga sare dupa gust, piper si vageta. Se pune un pic de unt si ulei, doua linguri de supa. Se amesteca bine. Se pune gris, putin cite putin si se face o compozitie nu prea tare, ci mai pufoasa. Se lasa sa se odihneasca. E bine ca galustele sa se faca in timp ce supa fierbe, caci compozitia se intaresta in timp. Asa se poate observa daca e buna sau prea tare. Daca e prea tare, galustele vor iesi prea tari de aceea se va pune un pic de supa in compozitie. Deci cea mai buna e o compozitie pufoasa. Cel mai bine e sa facem galustele intr-o oala separata, sa le scurgem si sa ramina supa clara.

In aceasta cratita se fierbe apa cu putina sare. Se pun galustele cu atentie, cind apa nu mai fierbe in clocot. Se incearca galusca daca se risipeste sau e prea tare. Daca se risipeste se mai pune gris, daca e prea tara se mai pune supa. Cind compozitia ne multumeste, punem toate galustele la fiert, cu grija ca sa nu se risipeasca. Apa trebuie sa fiarba numai domol.Punem capacul pe o parte(foarte important) si le lasam sa fiarba domol. Daca am facut o compozitie perfecta vor fi gata in 15 min. Altfel va trebuii sa le fierbem 30 de min.

Apoi le scoatem si le punem in supa. La sfirsit se adauga patrunjel verde tocat.

Aceasta supa se transforma in Ardeal intr-o ciorba daca la sfirsit i se adauga o sticla cu bulion, o lingurita de zahar si leustean tocat marunt. In ciorba de galuste se lasa de obicei si morcovii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Galuste de gris pentru supa de pui

Galuste de gris pentru supa de pui

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma. Se

107 voturi    17 comentarii
30 min
Supe de carne
Supa cu galuste de gris

Supa cu galuste de gris

Intr-o oala se pune putin ulei apoi se pune morcovul si se incalzeste putin in ulei apoi se adauga

23 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

  • Fara foto

    krmen , 24 august 2009

    Este cea mai buna supica. Eu fac mereu pt copii ca le place foarte mult. Dar nu am folosit unt niciodata cred ca sunt mai delicioase, am sa incerc si eu

  • Fara foto

    Corina , 10 august 2009

    Este prima data cand fac aceasta supa si uimitor .... mia iesit, un pic galustele nu prea au o forma ovala dar este ok, am respectat anumite data ale retetei. Ce nu am respectat, mie nu imi place k supa sa arate goala si am tocat foarte marunt legumele iar dupa ce s-au fiert nu le-am scos afara, am adaugat peste legume galustele. Mie imi place sa arate supa un pic mai groasa si sa mananc odata cu galustele si legumele din supa care sunt foarte sanatoase. Multumesc pentru reteta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      La galuste, la un ou folosesc 5 linguri de gris si putin bicarbonat de sodiu. Las compozitia sa stea 40-45 minute pana sa le foerb in supa. Nu am dat gres niciodata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

244 voturi

Ingrediente

  • 500g carne de pui sau vita
  • 2-3 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • patrunjel verde
  • telina o bucata mica
  • vegeta
  • putin piper
  • 2 cepe
  • sare
  • gris cit cuprinde (cca. 100-200g)
  • 2-3 oua
  • unt cit o nuca
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supă de rață în stil asiatic la Crock-Pot