Supa cu galuste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa cu galuste

Ingrediente

  • Vegeta 1 lingura;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa.
  • Optional: patrunjel tocat;
  • Pentru galuste:
  • 2 oua;
  • Gris cat cuprinde.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se pun la fiert apa cu putina sare intr-o oala de 3 litri. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingura de vegeta, morcovul taiat rondele, ceapa si ardeiul. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se scot ardeiul si ceapa si se lasa in supa doar morcovul. Apoi se prepara galustele.

Galustele:

Se separa ouale si la inceput, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand se fac spuma, adaugam galbenusurile si amestecam bine. Apoi adaugam grisul in ploaie. Aici trebuie avut grija si testat. Daca v-as da o cantitate anume de gris, v-ar putea iesi niste galuste prea moi sau prea tari. Asa ca, adaugati grisul in ploaie si amestecati pana obtineti o pasta consistenta.

Cum testati galusca: luati din compozitie cu lingurita si puneti in supa. Daca galusca se destrama, atunci mai puneti gris in compozitia din castron. Daca v-au iesit prea tari, le dregeti cu un pic de ulei.

Din momentul in care am pus galustele, se face focul mic, se adauga o ceasca de apa rece, se pune capacul si se mai lasa sa fiarba cam 10-15 minute.

Gustati si potriviti cu sare, daca mai este nevoie.

Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise