Se spala aripile de pui si se pun la fiert, se dau in clocot si se arunca apa, se pun in apa calda curata din nou la fiert. Este bine sa se arunce prima apa la orice carne pentru ca in ea sunt toxine. Se curata legumele, se spala si se taie. Ceapa se lasa intreaga. Se pun la fiert langa aripile de pui cu sare si ulei de masline, de preferat, eu folosesc numai ulei de masline. Cand sunt aproape fierte, se prepara galustile. Se bat cele doua oua cu un praf sare si se adauga in ploaie gris pana obtinem o compozitie destul de groasa, dar nu foarte. Nu pot spune o cantitate de gris pentru ca difera de la un gris la altul in functie de finetea acestuia. Se opreste din fiert supa adaugandu-se apa rece si se da focul mic, se pun galustile una cate una cu varful ligurii inmuiata de fiecare data in supa. Se lasa la fiert la foc mic si acoperit. Cand incepe sa de in clocot se adauga apa pentru a opri fierberea, cum se spune in popor „a speria” galustile sa iasa bune. Cand sunt fierte, eu ceapa o scot si o arunc. Se adauga patrunjel tocat marunt si se potriveste dupa gust cu sare.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii