autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de ardei gras

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 500 gr. ardei gras, , 2 cepe, , 2 catei de usturoi, , 200 gr. branza telemea (mai uscata), , 1-2 linguri smantana, , 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat, , 1 lingura de untdelemn fin, , 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr), , 3 lingurite de boia dulce, , putin piper macinat, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala ardeii, se curata de seminte si nervuri si se taie in lamele. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa, apoi usturoiul si cimbrul (cui ii place, poate sa puna in loc de cimbru tarhon) la foc potrivit, amestecand intruna. Se adauga ardeii si se calesc si ei, amestecand in continuare.
Se toarna in oala concentratul de supa, gata fiert, si se lasa sa dea un clocot. Se adauga boiaua, piperul si sarea si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute, pana ce se inmoaie ardeii.
Intre timp, se taie branza cubulete. Cand supa e gata, se serveste in farfurii fierbinti, se presara deasupra cubuletele de branza si se adauga (dupa pofta inimii) smantana. Timp de preparare: 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei gras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Crema de naut

Crema de naut

Asta este rețeta originală pentru crema de naut. Există multe variante în care poate fi

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Gazpacho

Gazpacho

Se cresteaza cate un x cu cutitul fiecare rosie pe fund si se oparesc putin ( 20 sec) in apa fierbinte.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 500 gr. ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr. branza telemea (mai uscata)
  • 1-2 linguri smantana
  • 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat
  • 1 lingura de untdelemn fin
  • 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr)
  • 3 lingurite de boia dulce
  • putin piper macinat
  • sare.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de naut cu paste si spanac Supa de naut cu paste si spanac

In cratita cu ulei se adauga usturoiul intreg, iar cand incepe sa-si elimine aroma, se adauga ceapa taiata marunt si cateva linguri

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de cartofi cu legume Supa de cartofi cu legume

Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi. Se inabusesc toate legumele, cu uleiul putina apa, sarea si piperul, se

0 voturi    0 comentarii
30h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa cu ceapa