autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de ardei gras

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 500 gr. ardei gras, , 2 cepe, , 2 catei de usturoi, , 200 gr. branza telemea (mai uscata), , 1-2 linguri smantana, , 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat, , 1 lingura de untdelemn fin, , 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr), , 3 lingurite de boia dulce, , putin piper macinat, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala ardeii, se curata de seminte si nervuri si se taie in lamele. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa, apoi usturoiul si cimbrul (cui ii place, poate sa puna in loc de cimbru tarhon) la foc potrivit, amestecand intruna. Se adauga ardeii si se calesc si ei, amestecand in continuare.
Se toarna in oala concentratul de supa, gata fiert, si se lasa sa dea un clocot. Se adauga boiaua, piperul si sarea si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute, pana ce se inmoaie ardeii.
Intre timp, se taie branza cubulete. Cand supa e gata, se serveste in farfurii fierbinti, se presara deasupra cubuletele de branza si se adauga (dupa pofta inimii) smantana. Timp de preparare: 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei gras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de conopida cu lapte de migdale

Supa crema de conopida cu lapte de migdale

Nu stiu cum e la voi, dar la mine in casa este destul de racoare, iar in perioada asta corpul mi-a

6 voturi    3 comentarii
15 min
Supe de legume
Minestrone cu ciuperci si smantana

Minestrone cu ciuperci si smantana

Ceapa si ardeiul se taie marunt, iar morcovul se rade; se trag la tigaie pana se inmoaie. Se taie

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 500 gr. ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr. branza telemea (mai uscata)
  • 1-2 linguri smantana
  • 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat
  • 1 lingura de untdelemn fin
  • 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr)
  • 3 lingurite de boia dulce
  • putin piper macinat
  • sare.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Minestrone cu ciuperci si smantana