autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de ardei gras

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
500 gr. ardei gras, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 200 gr. branza telemea (mai uscata), 1-2 linguri smantana, 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat, 1 lingura de untdelemn fin, 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr), 3 lingurite de boia dulce, putin piper macinat, sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

* Se spala ardeii, se curata de seminte si nervuri si se taie in lamele. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
* Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa, apoi usturoiul si cimbrul (cui ii place, poate sa puna in loc de cimbru tarhon) la foc potrivit, amestecand intruna. Se adauga ardeii si se calesc si ei, amestecand in continuare.
* Se toarna in oala concentratul de supa, gata fiert, si se lasa sa dea un clocot. Se adauga boiaua, piperul si sarea si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute, pana ce se inmoaie ardeii.
* Intre timp, se taie branza cubulete. Cand supa e gata, se serveste in farfurii fierbinti, se presara deasupra cubuletele de branza si se adauga (dupa pofta inimii) smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei gras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei. Cand s-a prajit

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume
Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Se oparesc rosiile (cand coaja a crapat este semn ca rosia este buna de preparat). Se decojesc si

2 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr. branza telemea (mai uscata)
  • 1-2 linguri smantana
  • 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat
  • 1 lingura de untdelemn fin
  • 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr)
  • 3 lingurite de boia dulce
  • putin piper macinat
  • sare.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
supa de legume cu crutoane