autor:

adriana gherman

» » Supe de carne

Supa de ardei umplut

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
- 500 g carne tocata amestec vita si porc, - 75 g orez, - o ceapa, - 2 oua, - piper, - sare, - boia de ardei, -un morcov, - o radacina patrunjel, - o radacina mica telina, - 10 ardei grasi, - frunze de patrunjel verde - 3 sau 4 linguri de ulei, - o lingura de faina, - 500 ml suc de rosii (bulion)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Mai intai se curata zarzavatul. Se curata morcovul, patrunjelul si telina, se spala si se scot cotorii de la ardei. Morcovul, patrunjelul si telina se taie in 4 si se pun la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata, ouale, ceapa taiata fin, orezul spalat din mai multe ape, sare, boia si piper dupa gust.
Cu aceasta compozitie se umple ardeii si se pun in oala alaturi de zarzavat. Este posibil sa mai ramana din compozitie, depinde cat de mari sunt ardeii. Daca ii preferati mai mici, asa ca mine o sa va mai ramana sigur. Nici o problema, ii faceti perisoare mici si le puneti in oala la fiert.
Dupa aproximativ o ora, cand s-au fiert ardeii umpluti, se prepara un sos romanesc (rantas, ca in Ardeal); se incinge uleiul, se adauga faina amestecandu continuu pentru a nu se arde, iar cand culoarea este galbui deschis se pune o jumatate de lingurita de boia de ardei si imediat sucul de rosii. Se da in clocot, apoi se desarta peste supa din oala. Se mai lasa supa la fiert aproximativ 2 sau 3 minute pentru a se fierbe impreuna cu sosul de rosii.
Deasupra se pun frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ostropel de peste

Ostropel de peste

Dupa ce curatati pestele,puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre

3 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de carne
Supa de rosii cu piept de pui!

Supa de rosii cu piept de pui!

Se spala pieptul si se pune la focpana clocoteste, apoi se arunca apa, se taie carnea cubulete si

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi place tare mult...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte buna , gatesc destul de des

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Frumos prezentata,nu am facut niciodata supa de ardei umplut.O idee super,cred ca este tare buna.Felicitari,ai votul meu.Meritata testata aceasta reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Interesanta ideea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • - 75 g orez
  • - o ceapa
  • - 2 oua
  • - piper
  • - sare
  • - boia de ardei
  • -un morcov
  • - o radacina patrunjel
  • - o radacina mica telina
  • - 10 ardei grasi
  • - frunze de patrunjel verde - 3 sau 4 linguri de ulei
  • - o lingura de faina
  • - 500 ml suc de rosii (bulion)

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

15 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

36 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de duminică de iarnă