autor:

autor

» » Supe de carne

Supa de carne

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
1 kg si jumatate de carne, 4 l de apa, Doi morcovi mari, o radacina de patrunjel, jumatate radacina de, telina, doua cepe, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata
buna de os. Ca sa fie supa mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc,
daca tinem insa sa fie rasolul mai bun, se pune cu apa fierbinte.
Fiertul se va face in clocote mici, numai asa va iesi sucul treptat
din carne si supa va fi limpede. Cind inceapa sa dea in clocote,
se ia spuma cu o lingura cu gauri si se toarna o lingura de apa
rece. Spuma rezultata se indeparteaza.
Cind supa nu mai are nici o urma de spuma se sterge spuma
uscata de pe marginea oalei cu o cirpa umeda si se adauga
sare, mai putina decit s-ar cere la gust, deoarece supa scade
la fiert si se mai sareaza.
Se adauga zarzavatul curatit si spalat. Se pot adauga la supa,
impreuna cu zarzavatul si maruntaie de pasare, daca le avem
la indemina. Dupa ce se pun toate acestea se acopera oala pentru
ca supa sa nu scada prea tare, lasind totusi o mica deschizatura
si se fierbe la foc potrivit pina este gata. Trebuie sa fiarba neintrerupt
cel putin 3 ore dar numai in clocote mici.
Cind este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura
cu care dorim s-o servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de carne cu fasole alba uscata

Supa de carne cu fasole alba uscata

Fasolea se strecoara de apa si se da un clocot in apa cu sare. Intr-o oala adinca de 7litri-se pune

10 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne
Supa cu carne

Supa cu carne

Se lasa nautul la inmuiat in apa cu o noapte inainte.Intr-o oala incapatoare pregatim restul ingredientelor.Curatam

3 voturi    5 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa de gaina de casa cu galuste de gris sau taitei