Se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata
buna de os. Ca sa fie supa mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc,
daca tinem insa sa fie rasolul mai bun, se pune cu apa fierbinte.
Fiertul se va face in clocote mici, numai asa va iesi sucul treptat
din carne si supa va fi limpede. Cind inceapa sa dea in clocote,
se ia spuma cu o lingura cu gauri si se toarna o lingura de apa
rece. Spuma rezultata se indeparteaza.
Cind supa nu mai are nici o urma de spuma se sterge spuma
uscata de pe marginea oalei cu o cirpa umeda si se adauga
sare, mai putina decit s-ar cere la gust, deoarece supa scade
la fiert si se mai sareaza.
Se adauga zarzavatul curatit si spalat. Se pot adauga la supa,
impreuna cu zarzavatul si maruntaie de pasare, daca le avem
la indemina. Dupa ce se pun toate acestea se acopera oala pentru
ca supa sa nu scada prea tare, lasind totusi o mica deschizatura
si se fierbe la foc potrivit pina este gata. Trebuie sa fiarba neintrerupt
cel putin 3 ore dar numai in clocote mici.
Cind este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura
cu care dorim s-o servim.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii