autor:

mariana scarlat

» » Supe de carne

Supa de carne de vaca

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Ingrediente
1 kg carne, 3 l apa, 2 morcovi mari, 1 radacina patrunjel, 1 telina, 1 ardei gras, 1 ceapa si cateva foi galbene de ceapa, 5 boabe de ienibahar(facultativ), 1 foaie de dafin, sare, taitei(galuste de gris, orez), patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea bine spalata, in 3l de apa rece si se lasa oala descoperita pana ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu lingura cu gauri pana ce nu se mai ridica spuma.
Se aduauga zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin si putina sare. Oala se acopera, lasand doar o deschizatura foarte mica si se lasa sa fiarba, la foc mic, trei ore. Tot timpul trebuie sa fiarba in clocote mici, numai astfel obtinem o supa gustoasa.
Cand este gata, se strecoara prin strecuratoarea de supa. Eu pasez legumele si apoi pun la fiert supa cu garnitura dorita(taitei, galusti de gris sau orez).
Cand taiteii sau fiert, opresc focul si
presar patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta buna!
Carnea din supa se mananca la felul doi cu sos de hrean si cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de carne de vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Bucăţile de pui se curăţă, se spală, se şterg cu un prosop de hârtie şi se pun la fiert

7 voturi    7 comentarii
20 min
Supe de carne
Supa de creveti

Supa de creveti

Taieteii se fierb al dente. Se scurg si se clatesc in apa rece. Supa de legume sau de pui se

11 voturi    3 comentarii
30 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

    Foarte buna supa si eu o pregatesc asa dar de multe ori adaug si putina fasole alba pe care o inmoi de cu o seara .Deasemeni iti propun sa te folosesti de oala minune caci scurteaza timpul si rezultatul este la fel.

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

    Foarte tentanta supica o voi face pt fetitele mele.

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 3 l apa
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa si cateva foi galbene de ceapa
  • 5 boabe de ienibahar(facultativ)
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • taitei(galuste de gris
  • orez)
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna supa si eu o pregatesc asa dar de multe ori adaug si putina fasole alba pe care o inmoi de cu o seara .Deasemeni iti propun sa te folosesti de oala minune caci scurteaza timpul si rezultatul este la fel.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de pui cu ciuperci