autor:

mariana scarlat

» » Supe de carne

Supa de carne de vaca

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Ingrediente
1 kg carne, 3 l apa, 2 morcovi mari, 1 radacina patrunjel, 1 telina, 1 ardei gras, 1 ceapa si cateva foi galbene de ceapa, 5 boabe de ienibahar(facultativ), 1 foaie de dafin, sare, taitei(galuste de gris, orez), patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea bine spalata, in 3l de apa rece si se lasa oala descoperita pana ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu lingura cu gauri pana ce nu se mai ridica spuma.
Se aduauga zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin si putina sare. Oala se acopera, lasand doar o deschizatura foarte mica si se lasa sa fiarba, la foc mic, trei ore. Tot timpul trebuie sa fiarba in clocote mici, numai astfel obtinem o supa gustoasa.
Cand este gata, se strecoara prin strecuratoarea de supa. Eu pasez legumele si apoi pun la fiert supa cu garnitura dorita(taitei, galusti de gris sau orez).
Cand taiteii sau fiert, opresc focul si
presar patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta buna!
Carnea din supa se mananca la felul doi cu sos de hrean si cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de carne de vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de limba cu taitei

Supa de limba cu taitei

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

12 voturi    5 comentarii
2h
Supe de carne
Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste

Se pun aripile de curcan la fiert in apa cu sare si se curata de spuma, pana cand zeama ramane clara.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

    Foarte buna supa si eu o pregatesc asa dar de multe ori adaug si putina fasole alba pe care o inmoi de cu o seara .Deasemeni iti propun sa te folosesti de oala minune caci scurteaza timpul si rezultatul este la fel.

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

    Foarte tentanta supica o voi face pt fetitele mele.

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 3 l apa
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa si cateva foi galbene de ceapa
  • 5 boabe de ienibahar(facultativ)
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • taitei(galuste de gris
  • orez)
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna supa si eu o pregatesc asa dar de multe ori adaug si putina fasole alba pe care o inmoi de cu o seara .Deasemeni iti propun sa te folosesti de oala minune caci scurteaza timpul si rezultatul este la fel.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Supa din carne de oaie Supa din carne de oaie

Carnea de oaie se fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare. Intre

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Bors cu carne de vita