Se pune la fiert carnea bine spalata, in 3l de apa rece si se lasa oala descoperita pana ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu lingura cu gauri pana ce nu se mai ridica spuma.
Se aduauga zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin si putina sare. Oala se acopera, lasand doar o deschizatura foarte mica si se lasa sa fiarba, la foc mic, trei ore. Tot timpul trebuie sa fiarba in clocote mici, numai astfel obtinem o supa gustoasa.
Cand este gata, se strecoara prin strecuratoarea de supa. Eu pasez legumele si apoi pun la fiert supa cu garnitura dorita(taitei, galusti de gris sau orez).
Cand taiteii sau fiert, opresc focul si
presar patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta buna!
Carnea din supa se mananca la felul doi cu sos de hrean si cu smantana.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii