autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cartofi fainosi, , 1 tulpina telina, , 300 ml zeama concentrata de vita, , 300 ml lapte, , 10 g unt, , 1 tulpina mare de praz curatata si tocata, , 1/2 lingura faina, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , sare, , piper negru macinat., Ca garnitura: 2 felii de paine, , 50 g unt sau 50 g bacon, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie felii subtiri. Telina curatata si spalata se taie marunt.
Se pun legumele intr-o oala, se acopera cu zeama de carne si laptele si se pun sa fiarba, cu capac (pe jumatate oala), ca sa nu se evapore zeama. Se fierb la foc mic 40 de minute, pana ce se inmoaie bine.
Intre timp, se prepara garniturile. Se indeparteaza coaja de paine si se taie feliile cubulete mici. Se prajesc in untul topit, pana ce se rumenesc, dupa care se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta sau se prajeste baconul taiat bucatele (circa 3-4 minute) si se lasa sa se scurga.
Se trec legumele impreuna cu zeama prin sita si se pune supa deoparte.
Se clateste oala, se pun sa se topeasca 10 g unt si se caleste prazul aproximativ 4-5 minute.
Se presara peste el faina, se lasa doua minute sa se rumeneasca si se stinge rantasul cu supa turnata putin cate putin, amestecand incontinuu ca sa nu se faca cocoloase.
Se gusta supa de sare si piper si se serveste cu crutoane sau cu baconul rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de mazare si cartofi cu busuioc

Supa de mazare si cartofi cu busuioc

Se incinge o cratita la foc potrivit si se aduaga uleiul.Se adauga ceapa toacata si se caleste 4-5

7 voturi    9 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de cartofi

Supa de cartofi

Se curata si se taie in cubulete cartofii, morcovii, patrunjelul(radacina). Se toaca ceapa si toate

9 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cartofi fainosi
  • 1 tulpina telina
  • 300 ml zeama concentrata de vita
  • 300 ml lapte
  • 10 g unt
  • 1 tulpina mare de praz curatata si tocata
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat.
  • Ca garnitura: 2 felii de paine
  • 50 g unt sau 50 g bacon
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de mazare si cartofi cu busuioc