autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cartofi fainosi, , 1 tulpina telina, , 300 ml zeama concentrata de vita, , 300 ml lapte, , 10 g unt, , 1 tulpina mare de praz curatata si tocata, , 1/2 lingura faina, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , sare, , piper negru macinat., Ca garnitura: 2 felii de paine, , 50 g unt sau 50 g bacon, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie felii subtiri. Telina curatata si spalata se taie marunt.
Se pun legumele intr-o oala, se acopera cu zeama de carne si laptele si se pun sa fiarba, cu capac (pe jumatate oala), ca sa nu se evapore zeama. Se fierb la foc mic 40 de minute, pana ce se inmoaie bine.
Intre timp, se prepara garniturile. Se indeparteaza coaja de paine si se taie feliile cubulete mici. Se prajesc in untul topit, pana ce se rumenesc, dupa care se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta sau se prajeste baconul taiat bucatele (circa 3-4 minute) si se lasa sa se scurga.
Se trec legumele impreuna cu zeama prin sita si se pune supa deoparte.
Se clateste oala, se pun sa se topeasca 10 g unt si se caleste prazul aproximativ 4-5 minute.
Se presara peste el faina, se lasa doua minute sa se rumeneasca si se stinge rantasul cu supa turnata putin cate putin, amestecand incontinuu ca sa nu se faca cocoloase.
Se gusta supa de sare si piper si se serveste cu crutoane sau cu baconul rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon

Se curăţă legumele. Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până

30 voturi    8 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul

8 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cartofi fainosi
  • 1 tulpina telina
  • 300 ml zeama concentrata de vita
  • 300 ml lapte
  • 10 g unt
  • 1 tulpina mare de praz curatata si tocata
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat.
  • Ca garnitura: 2 felii de paine
  • 50 g unt sau 50 g bacon
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de cartofi