autor:

» » Supe de legume

Supa de cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cartofi fainosi, , 1 tulpina telina, , 300 ml zeama concentrata de vita, , 300 ml lapte, , 10 g unt, , 1 tulpina mare de praz curatata si tocata, , 1/2 lingura faina, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , sare, , piper negru macinat., Ca garnitura: 2 felii de paine, , 50 g unt sau 50 g bacon, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie felii subtiri. Telina curatata si spalata se taie marunt.
Se pun legumele intr-o oala, se acopera cu zeama de carne si laptele si se pun sa fiarba, cu capac (pe jumatate oala), ca sa nu se evapore zeama. Se fierb la foc mic 40 de minute, pana ce se inmoaie bine.
Intre timp, se prepara garniturile. Se indeparteaza coaja de paine si se taie feliile cubulete mici. Se prajesc in untul topit, pana ce se rumenesc, dupa care se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta sau se prajeste baconul taiat bucatele (circa 3-4 minute) si se lasa sa se scurga.
Se trec legumele impreuna cu zeama prin sita si se pune supa deoparte.
Se clateste oala, se pun sa se topeasca 10 g unt si se caleste prazul aproximativ 4-5 minute.
Se presara peste el faina, se lasa doua minute sa se rumeneasca si se stinge rantasul cu supa turnata putin cate putin, amestecand incontinuu ca sa nu se faca cocoloase.
Se gusta supa de sare si piper si se serveste cu crutoane sau cu baconul rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de mazare si cartofi cu busuioc

Supa de mazare si cartofi cu busuioc

Se incinge o cratita la foc potrivit si se aduaga uleiul.Se adauga ceapa toacata si se caleste 4-5

7 voturi    9 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de cartofi cu ciuperci

Supa de cartofi cu ciuperci

Se maruntesc cartofi, ceapa si usturoiul. Amestecul de mai sus se caleste in untul incins, se toarna

8 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cartofi fainosi
  • 1 tulpina telina
  • 300 ml zeama concentrata de vita
  • 300 ml lapte
  • 10 g unt
  • 1 tulpina mare de praz curatata si tocata
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat.
  • Ca garnitura: 2 felii de paine
  • 50 g unt sau 50 g bacon
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa de ciuperci urechi de lemn