autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de cartofi noi cu patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
150 g cartofi noi, , 50 g ceapa, , 1 lingura de unt topit, , 750 ml apa fiarta cu Delikat, , 125 ml vin alb, , 100 g smantana, , 1 legatura de patrunjel, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala bine cartofii si se rad de coaja subtire.Se curata ceapa si se taie in sferturi. Se topeste untul intr-o oala, se lasa sa se infierbante, apoi se adauga ceapa si cartofii si se lasa putin sa se inabuse. Se adauga apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, se pune oala pe foc si cand sunt moi, se paseaza prin sita, cu tot lichidul. Se adauga vinul, se mai da supa in cateva clocote, apoi se pune smantana. Se gusta de sare si de piper, iar la urma se adauga patrunjelul tocat marunt. Supa capata un gust aparte daca se pune si un praf de nucsoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi noi cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de fasole verde

Supa de fasole verde

Se curata zarzavatul si se pune morcovul la calit. Se adauga celelalte legume impreuna cu fasolea,

12 voturi    3 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt

7 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    Imi place

  • Fara foto

    Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Imi place

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Este foarte buna dar eu nu pun unt prefer sa pun putin ulei de masline..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • 150 g cartofi noi
  • 50 g ceapa
  • 1 lingura de unt topit
  • 750 ml apa fiarta cu Delikat
  • 125 ml vin alb
  • 100 g smantana
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa crema de ciuperci.