autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de cartofi si telina cu seminte de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g cartofi, , 500 g radacina de telina, , 30 g unt, , sare, , piper, , 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 50 g seminte de dovleac (curatate), , 1 legatura patrunjel verde, , 30 g parmezan (cascaval uscat), , 4 linguri ulei de masline, , 80 g jambon (zvantat).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata de coaja cartofii si telina, se spala, se taie cubulete si se dunstuiesc in untul incins. Se sting cu putina zeama de legume si 700 ml de apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba incet, aproximativ 20 de minute.
Se prajesc - fara grasime - semintele de dovleac, se scot din tigaie, se lasa putin sa se raceasca si se maruntesc in mixer, impreuna cu frunzulitele de patrunjel, parmezanul rupt bucatele si uleiul.
Cartofii si telina se paseaza impreuna cu zeama in care au fiert, iar jambonul se taie fasii. Supa-crema se serveste fierbinte, impreuna cu fasiile de sunca si sosul din seminte de dovleac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi si telina cu seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă de varză roșie

Supă de varză roșie

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele. Ceapa

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g cartofi
  • 500 g radacina de telina
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 50 g seminte de dovleac (curatate)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 30 g parmezan (cascaval uscat)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 80 g jambon (zvantat).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume si ardei copt Supa crema de legume si ardei copt

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă de salată verde