autor:

» » Supe de legume

Supa de cartofi si telina cu seminte de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g cartofi, , 500 g radacina de telina, , 30 g unt, , sare, , piper, , 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 50 g seminte de dovleac (curatate), , 1 legatura patrunjel verde, , 30 g parmezan (cascaval uscat), , 4 linguri ulei de masline, , 80 g jambon (zvantat).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata de coaja cartofii si telina, se spala, se taie cubulete si se dunstuiesc in untul incins. Se sting cu putina zeama de legume si 700 ml de apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba incet, aproximativ 20 de minute.
Se prajesc - fara grasime - semintele de dovleac, se scot din tigaie, se lasa putin sa se raceasca si se maruntesc in mixer, impreuna cu frunzulitele de patrunjel, parmezanul rupt bucatele si uleiul.
Cartofii si telina se paseaza impreuna cu zeama in care au fiert, iar jambonul se taie fasii. Supa-crema se serveste fierbinte, impreuna cu fasiile de sunca si sosul din seminte de dovleac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi si telina cu seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g cartofi
  • 500 g radacina de telina
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 50 g seminte de dovleac (curatate)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 30 g parmezan (cascaval uscat)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 80 g jambon (zvantat).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure