autor:

Gabriella Pascaru Bisi

» » Supe de legume

Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti

Autor: Gabriella Pascaru Bisi (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriella Pascaru Bisi (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 02 decembrie 2015

Ingrediente
6 cartofi, 2 felii de slanina afumata, 1 ceapa rosie mare, 50 ml vin rosu sec, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 15 ciuperci champignon rosé, 1 lingurita paprika dulce afumata, 2 linguri tarhon murat, 2 linguri otet de la tarhon, 100 ml smantana de gatit de 32%, Ulei din floarea soarelui, Sare, , Ingrediente pentru taietei:, 100 gr faina, 1 ou, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de untura de casa, Sare, Ulei pentru prajit, , Ingrediente pentru rantas:, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 2 linguri rase de faina, 1 lingurita de paprika dulce afumata

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam ceapa, legumele si le spalam. Ceapa o tocam marunt, morcovii si radacina de patrunjel le dam pe razatoare iar slanina o vom taia in cubulete, apoi le calim in ulei la foc mic. Cand vor deveni aurii, le stingem cu vinul rosu si adaugam lingurita de paprika afumata. Fierbem la capac timp de 10 minute, dupa care adaugam cartofii taiati in cuburi mici, ciupercile taiate in doua, potrivim de sare, adaugam tarhonul tocat marunt si otetul de la tarhon si 3 litri de apa. Fierbem la foc mic circa 35-40 de minute, depinde de cartofi. ( Trebuie neaparat gustata ).
In timp ce fierbe supa, preparam taieteii. Amestecam ingredientele, framantam bine, intindem foaia si cu ajutorul unui cerc metalic cu diametrul de 3 cm, taiem taieteii. Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si frigem cercurile de taietel pe ambele parti, pana prind o culoare aurie. Le scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete si le aseazam intr-un bol captusit de hartie de bucatarie pentru a permite ca uleiul sa se absoarba.
Cu toate ca de foarte multi ani nu mai prepar supele si ciorbele traditionale cu rantas, aceasta supa capata gustul ei adevarat doar cu rantasul. Incalzim uleiul, adaugam faina si paprika si frigem timp de cateva minute, amestecand încontinuu. Varsam rantasul direct in supa si amestecam bine. Fierbem 4-5 minute, adaugam smantana cu care mai fierbem 2 minute si supa este gata.
Taieteii ii adaugam in farfurie la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu busuioc

Supa de rosii cu busuioc

Taie rosiile cuburi mai mari; Adauga-le in blenderul Oster Versa impreuna cu apa si busuiocul; Blendeaza

1 vot    0 comentarii
15 min
Supe de legume
Supa crema de conopida cu morcov

Supa crema de conopida cu morcov

Legumele se pun la fiert ,mai putin conopida care se adauga cand legumele celelate sunt fierte pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 felii de slanina afumata
  • 1 ceapa rosie mare
  • 50 ml vin rosu sec
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 15 ciuperci champignon rosé
  • 1 lingurita paprika dulce afumata
  • 2 linguri tarhon murat
  • 2 linguri otet de la tarhon
  • 100 ml smantana de gatit de 32%
  • Ulei din floarea soarelui
  • Sare
  • Ingrediente pentru taietei:
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de untura de casa
  • Sare
  • Ulei pentru prajit
  • Ingrediente pentru rantas:
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri rase de faina
  • 1 lingurita de paprika dulce afumata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de rosii
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide