Curatam ceapa, legumele si le spalam. Ceapa o tocam marunt, morcovii si radacina de patrunjel le dam pe razatoare iar slanina o vom taia in cubulete, apoi le calim in ulei la foc mic. Cand vor deveni aurii, le stingem cu vinul rosu si adaugam lingurita de paprika afumata. Fierbem la capac timp de 10 minute, dupa care adaugam cartofii taiati in cuburi mici, ciupercile taiate in doua, potrivim de sare, adaugam tarhonul tocat marunt si otetul de la tarhon si 3 litri de apa. Fierbem la foc mic circa 35-40 de minute, depinde de cartofi. ( Trebuie neaparat gustata ).
In timp ce fierbe supa, preparam taieteii. Amestecam ingredientele, framantam bine, intindem foaia si cu ajutorul unui cerc metalic cu diametrul de 3 cm, taiem taieteii. Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si frigem cercurile de taietel pe ambele parti, pana prind o culoare aurie. Le scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete si le aseazam intr-un bol captusit de hartie de bucatarie pentru a permite ca uleiul sa se absoarba.
Cu toate ca de foarte multi ani nu mai prepar supele si ciorbele traditionale cu rantas, aceasta supa capata gustul ei adevarat doar cu rantasul. Incalzim uleiul, adaugam faina si paprika si frigem timp de cateva minute, amestecand încontinuu. Varsam rantasul direct in supa si amestecam bine. Fierbem 4-5 minute, adaugam smantana cu care mai fierbem 2 minute si supa este gata.
Taieteii ii adaugam in farfurie la servire.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii