autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de castraveti dulce-acrisoara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): un borcan de castraveti murati (continut 360 g), , 2 cepe, , 4 catei de usturoi, , 800 g cartofi, , 30 g unt sau margarina, , 1 l concentrat de carne (Knorr+apa), , o lingurita piper negru, , 1/2 lingurita piper alb (ambele macinate), , o lingurita zahar, , doua linguri smantana, , 200 g paine prajita (felii subtiri de bagheta), , 250 g salata verde (sau frunze de telina).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se lasa castravetii sa se scurga, pastrandu-se zeama, si apoi se taie bucati. Se curata ceapa, usturoiul si cartofii, se taie toate marunt si se calesc in unt sau margarina. Se sting cu zeama de carne, se adauga castravetii, zeama de castraveti strecurata si piperul si se lasa sa fiarba 30 de minute. Cand legumele sunt bine fierte se paseaza supa prin sita sau cu ajutorul mixerului. Se incorporeaza smantana. Se pun deasupra feliile de bagheta prajite si salata verde taiata fasii mai groase. La urma, se gusta de sare, zahar si piper. Atentie: pentru prepararea acestei supe se recomanda castraveti acri ceva mai condimentati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de castraveti dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu fidea

Supa de rosii cu fidea

Se pun la fiert apa cu putina sare. Cand da in clocot, se adauga vegeta, o lingura de ulei, fideaua

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Sopa creme de ervilha (Supa crema de mazare)

Sopa creme de ervilha (Supa crema de mazare)

Intr-o cratita adanca incingem untul si prajim bucatile de usturoi pana incepe sa sticleasca. Adaugam

9 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): un borcan de castraveti murati (continut 360 g)
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 800 g cartofi
  • 30 g unt sau margarina
  • 1 l concentrat de carne (Knorr+apa)
  • o lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita piper alb (ambele macinate)
  • o lingurita zahar
  • doua linguri smantana
  • 200 g paine prajita (felii subtiri de bagheta)
  • 250 g salata verde (sau frunze de telina).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa din fulgi de cereale (ovaz)