autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de castraveti dulce-acrisoara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): un borcan de castraveti murati (continut 360 g), , 2 cepe, , 4 catei de usturoi, , 800 g cartofi, , 30 g unt sau margarina, , 1 l concentrat de carne (Knorr+apa), , o lingurita piper negru, , 1/2 lingurita piper alb (ambele macinate), , o lingurita zahar, , doua linguri smantana, , 200 g paine prajita (felii subtiri de bagheta), , 250 g salata verde (sau frunze de telina).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se lasa castravetii sa se scurga, pastrandu-se zeama, si apoi se taie bucati. Se curata ceapa, usturoiul si cartofii, se taie toate marunt si se calesc in unt sau margarina. Se sting cu zeama de carne, se adauga castravetii, zeama de castraveti strecurata si piperul si se lasa sa fiarba 30 de minute. Cand legumele sunt bine fierte se paseaza supa prin sita sau cu ajutorul mixerului. Se incorporeaza smantana. Se pun deasupra feliile de bagheta prajite si salata verde taiata fasii mai groase. La urma, se gusta de sare, zahar si piper. Atentie: pentru prepararea acestei supe se recomanda castraveti acri ceva mai condimentati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de castraveti dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă cremă de ştevie

Supă cremă de ştevie

Ştevia se opăreşte în apă clocotită cu sare, se scurge bine şi se toacă mare. Într-o cratiţă

0 voturi    0 comentarii
55 min
Supe de legume
Supa-crema de spanac

Supa-crema de spanac

Se topeste untul intr-o cratita si se calesc ceapa si usturoiul, aprox.5 minute.Se adauga cartoful

4 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): un borcan de castraveti murati (continut 360 g)
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 800 g cartofi
  • 30 g unt sau margarina
  • 1 l concentrat de carne (Knorr+apa)
  • o lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita piper alb (ambele macinate)
  • o lingurita zahar
  • doua linguri smantana
  • 200 g paine prajita (felii subtiri de bagheta)
  • 250 g salata verde (sau frunze de telina).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de ceapa Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de rosii cu galuste imperiale