autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de castraveti dulce-acrisoara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): un borcan de castraveti murati (continut 360 g), , 2 cepe, , 4 catei de usturoi, , 800 g cartofi, , 30 g unt sau margarina, , 1 l concentrat de carne (Knorr+apa), , o lingurita piper negru, , 1/2 lingurita piper alb (ambele macinate), , o lingurita zahar, , doua linguri smantana, , 200 g paine prajita (felii subtiri de bagheta), , 250 g salata verde (sau frunze de telina).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se lasa castravetii sa se scurga, pastrandu-se zeama, si apoi se taie bucati. Se curata ceapa, usturoiul si cartofii, se taie toate marunt si se calesc in unt sau margarina. Se sting cu zeama de carne, se adauga castravetii, zeama de castraveti strecurata si piperul si se lasa sa fiarba 30 de minute. Cand legumele sunt bine fierte se paseaza supa prin sita sau cu ajutorul mixerului. Se incorporeaza smantana. Se pun deasupra feliile de bagheta prajite si salata verde taiata fasii mai groase. La urma, se gusta de sare, zahar si piper. Atentie: pentru prepararea acestei supe se recomanda castraveti acri ceva mai condimentati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de castraveti dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de ardei copti

Supa crema de ardei copti

Ardeii se coc uniform pe toate partile, dupa care se sareaza si se tin aproximativ un sfert de ora

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume - de post

Supa de legume - de post

Se curata zarzavatul si se taie in patru radacinoasele, celelalte cuburi. Ceapa eu o pun intreaga. Se

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): un borcan de castraveti murati (continut 360 g)
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 800 g cartofi
  • 30 g unt sau margarina
  • 1 l concentrat de carne (Knorr+apa)
  • o lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita piper alb (ambele macinate)
  • o lingurita zahar
  • doua linguri smantana
  • 200 g paine prajita (felii subtiri de bagheta)
  • 250 g salata verde (sau frunze de telina).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare