autor:

Vekas

» » Supe de legume

SUPA DE CEAPA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
1/4 pachet de unt,, 4 cepe mari, , 1-2 linguri cu faina, 1 legatura de ceapa verde, , sare,, piper,, nucsoara, , 1 pahar cu vin alb, cascaval ras sau telemea, , 1 legatura patrunjel verde,, 1 ardei gras, rosu sau un gogosar, supa de oase (de vita sau pui),, 1 pastarnac,, 1 telina mica

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se fierb oasele de vaca, pana se obtine o supa concentrata.Se adauga un pastarnac si o telina mica in timpul fierberii.Se poate folosi si supa din carne de pui.
2.Se taie ceapa fideluta, iar firul de praz, cu tot cu frunze,in felii subtiri.Ardeiul rosu se taie cubulete.
3.Se incinge untul si se caleste ceapa, amestecand continuu, ca sa nu se arda.Se adauga sare, piper si nucsoara , apoi ardeiul rosu si mai lasa putin sa se caleasca toate impreuna.
4.Se presara faina si se stinge cu vinul alb ,se adauga supa de oase-4 cani de 250ml.Se lasa sa fiarba la foc mic, apoi se adauga patrunjelul verde tocat.Se serveste in castroane de Jena,in care se rade cascaval sau telemea si se pun castroanele la cuptor, 5 minute, la foc foarte mare.Se serveste cu crutoane si smantana.Un vin fiert merge excelent cu aceasta supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE CEAPA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa

Supa de ceapa

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie. Se curata ceapa si se taie in

8 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de ceapa frantuzeasca

Supa de ceapa frantuzeasca

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie,

0 voturi    2 comentarii
2h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    O bunatate de supa !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1/4 pachet de unt,
  • 4 cepe mari
  • 1-2 linguri cu faina
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara
  • 1 pahar cu vin alb
  • cascaval ras sau telemea
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 ardei gras
  • rosu sau un gogosar
  • supa de oase (de vita sau pui),
  • 1 pastarnac,
  • 1 telina mica

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de supa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure