autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de ceapa gratinata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mari, , 200 g cascaval, , 4 felii de paine (de vatra), , 2 cuburi supa concentrata de pasare (Knorr), , 2 linguri faina, , 50 g unt,, sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie rondele fine si se prajeste 6-7 minute in unt, pana ce se rumeneste frumos. Se presara cu faina si se mai lasa 1-2 minute pe foc, amestecand intruna, pana ce faina prinde si ea culoare. Se dizolva cuburile de supa intr-un litru de apa calda si se toarna putin cate putin peste ceapa, amestecand in continuare, ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sare (nu prea multa, pentru ca supa concentrata este sarata) si piper (mai mult) si se lasa sa fiarba 25 de minute. Se incinge cuptorul la 180C. Se da cascavalul pe razatoarea mare, iar feliile de paine se prajesc. Se iau 4 boluri, se pune cate-o felie de paine prajita in fiecare, se toarna supa si se presara peste toata suprafata cascavalul ras. Se introduc bolurile cu supa in cuptor si se lasa 15 minute la gratinat. Painea trebuie sa se umfle, iar cascavalul sa se rumeneasca bine. Se serveste imediat.
Atentie. Daca va place, in amestecul de ceapa si faina puteti incorpora 50 ml de vin alb sec. Se lasa sa scada (pe foc) la jumatate, dupa care se introduce in supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante

Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante

Se curata si se spala legumele foarte bine, apoi se taie in bucati mai potrivite si se pun la fiert

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supã în dovleac

Supã în dovleac

Aceastã supã am fãcut-o mai demult si nu am ajuns sã o postez aici:) Sper sã vã placã si

2 voturi    3 comentarii
35 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mari
  • 200 g cascaval
  • 4 felii de paine (de vatra)
  • 2 cuburi supa concentrata de pasare (Knorr)
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt,
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de manatarci