autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de ceapa gratinata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mari, , 200 g cascaval, , 4 felii de paine (de vatra), , 2 cuburi supa concentrata de pasare (Knorr), , 2 linguri faina, , 50 g unt,, sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie rondele fine si se prajeste 6-7 minute in unt, pana ce se rumeneste frumos. Se presara cu faina si se mai lasa 1-2 minute pe foc, amestecand intruna, pana ce faina prinde si ea culoare. Se dizolva cuburile de supa intr-un litru de apa calda si se toarna putin cate putin peste ceapa, amestecand in continuare, ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sare (nu prea multa, pentru ca supa concentrata este sarata) si piper (mai mult) si se lasa sa fiarba 25 de minute. Se incinge cuptorul la 180C. Se da cascavalul pe razatoarea mare, iar feliile de paine se prajesc. Se iau 4 boluri, se pune cate-o felie de paine prajita in fiecare, se toarna supa si se presara peste toata suprafata cascavalul ras. Se introduc bolurile cu supa in cuptor si se lasa 15 minute la gratinat. Painea trebuie sa se umfle, iar cascavalul sa se rumeneasca bine. Se serveste imediat.
Atentie. Daca va place, in amestecul de ceapa si faina puteti incorpora 50 ml de vin alb sec. Se lasa sa scada (pe foc) la jumatate, dupa care se introduce in supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Supa de legume gustoasa

Supa de legume gustoasa

Intr-o oala adanca se inclazesc 2 linguri ulei de masline si se dantuiesc toate legumele dupa care

5 voturi    1 comentariu
10h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mari
  • 200 g cascaval
  • 4 felii de paine (de vatra)
  • 2 cuburi supa concentrata de pasare (Knorr)
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt,
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de conopida