Reteta postata pe: 20 aprilie 2006
Ingrediente
500 g ciuperci (champioane sau pleorotus) 1ceapa mijlocie1lingurita delikat 50 g paste pentru supa marunte 1,5 l supa de pui 1-2 cartofi mai mari 2 morcovi 1\2 legatura de marar 1legatura frunze patrunjel nucsoara macinata, piper alb, cimbru macinat, ienibahar dupa gust 1 foaie dafin 1 canita de ulei 1 lingura de faina alba 1\2 lingurita boia iute
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se curata si se taie cupercile, se curata si se taie ceapa si se pun impreuna cu delikatul si cu jumatate din cantitatea de ulei la calit inabusit. Se adauga si condimentele dupa gust, in paralel se fierbe in supa de pui cartofii, morcovii si foaia de dafin. Dupa ce au fiert cartofii si morcovii se scot din supa si se paseaza. Se scoate foaia de dafin, se caleste faina cu boiaua impreuna in restul de ulei si se stinge cu supa, dupa care se adauga legumele pasate si se fierb pastele. Apoi se toarna peste ciupercile calite (se calesc usor fara sa se lase pana scade zeama lor) se mai adauga putina apa. Dupa ce dau in clocot se adauga verdeturile tocate marunt, se acopera vasul si se lasa 5-10 min. Se poate servi si cu smantana iar in post se inlocuieste supa de pui cu aceeasi cantitate de apa...
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Se pun 3l de apa la fiert.Se toaca telina,prazul si ceapa,nu marunt , se pot toca mai mari si se
16 voturi
7 comentarii
40 min
Se maruntesc cartofi, ceapa si usturoiul.
Amestecul de mai sus se caleste in untul incins, se toarna
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010
O bunatate !