Supa de conopida

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g conopida,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 tulpina de telina taiata fasii,
  • 1 ceapa mica taiata julienne,
  • 800 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa),
  • 1 priza cuisoare macinate,
  • cca 300 ml smantana,
  • 4 felii foarte subtiri de lamaie.

Mod de preparare

Se curata conopida (indepartandu-se frunzulitele vestede), se rupe buchetele, se cresteaza cotoarele cu un cutit si se inmoaie 15 minute in apa rece cu sare.

Se lasa sa se scurga si se pun intr-o oala mare impreuna cu ceapa si fasiile de telina. Se pune la fiert zeama de carne si cand incepe sa clocoteasca, se toarna peste conopida. Se mai da supa intr-un clocot, dupa care se fierbe incet circa 15-20 de minute, pana ce se inmoaie zarzavatul.

Se trece supa printr-o sita sau se mixeaza, se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare si se subtiaza cu smantana, pana ce ajunge la consistenta dorita.

Se muta supa intr-o oala curata, se pune din nou pe foc si se lasa sa se infierbante (sa nu fiarba!). Se serveste in farfurii, cu cate o feliuta subtire de lamaie. Supa se poate servi si rece, cu rondele de codite de ceapa verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise