autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de conopida

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g conopida, , sare, , piper negru macinat, , 1 tulpina de telina taiata fasii, , 1 ceapa mica taiata julienne, , 800 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 1 priza cuisoare macinate, , cca 300 ml smantana, , 4 felii foarte subtiri de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata conopida (indepartandu-se frunzulitele vestede), se rupe buchetele, se cresteaza cotoarele cu un cutit si se inmoaie 15 minute in apa rece cu sare.
Se lasa sa se scurga si se pun intr-o oala mare impreuna cu ceapa si fasiile de telina. Se pune la fiert zeama de carne si cand incepe sa clocoteasca, se toarna peste conopida. Se mai da supa intr-un clocot, dupa care se fierbe incet circa 15-20 de minute, pana ce se inmoaie zarzavatul.
Se trece supa printr-o sita sau se mixeaza, se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare si se subtiaza cu smantana, pana ce ajunge la consistenta dorita.
Se muta supa intr-o oala curata, se pune din nou pe foc si se lasa sa se infierbante (sa nu fiarba!). Se serveste in farfurii, cu cate o feliuta subtire de lamaie. Supa se poate servi si rece, cu rondele de codite de ceapa verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Se curata zarzavatul si se taie marunt. In doua linguri ulei se caleste ceapa si morcovul taiat rondele

13 voturi    11 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Se curata legumele, morcovii se taie rondele si se pun la calit cu ceapa taiata marunt, intr-un pic

12 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g conopida
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 tulpina de telina taiata fasii
  • 1 ceapa mica taiata julienne
  • 800 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 1 priza cuisoare macinate
  • cca 300 ml smantana
  • 4 felii foarte subtiri de lamaie.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de telina