autor:

Lia Maria

» » Supe de legume

Supa de conopida

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Ingrediente
500 g conopida, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel + 1 legatura, frunze, 1 telina + 2 frunze, 1 ceapa, ½ gogosar rosu, 1 ardei galben, 15 cm, din tija unui praz( partea verde), 1 lingura ulei, 1 lingurita chimen macinat, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare, la scurs. Zarzavaturile, le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Prazul, il taiem fideluta, iar frunzele le maruntim.
Intr-o oala, punem uleiul, adaugam zarzavaturile impreuna cu prazul si lasam 2-3 minute sa se inmoaie putin si sa se patrunda aromele, apoi adaugam conopida. Asezonam cu sare,piper si chimen, turnam apa, cam 10cm peste zarzavaturi si lasam la fiert 30’, dupa care oprim focul, adaugam frunzele si servim supica.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe

5 voturi    3 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de conopida cu lapte de migdale

Supa crema de conopida cu lapte de migdale

Nu stiu cum e la voi, dar la mine in casa este destul de racoare, iar in perioada asta corpul mi-a

6 voturi    3 comentarii
15 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

    Foarte gustoasa supica ! abia astept sa iau ingredientele si sa o si fac!!!!!!!!!!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

    Gustoasa si foarte sanatoasa. Felicitari!*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

    Buna si sanatoasa.Frumoasa prezentatea.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      5 stelute pentru prezentare! Dupa cum ti-am mai spus am sa o fac si eu asa cum zici tu cu chimen... Delicioasa !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      ce supa buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g conopida
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel + 1 legatura
  • frunze
  • 1 telina + 2 frunze
  • 1 ceapa
  • ½ gogosar rosu
  • 1 ardei galben
  • 15 cm
  • din tija unui praz( partea verde)
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita chimen macinat
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

mimi (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa supica ! abia astept sa iau ingredientele si sa o si fac!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de ciuperci