autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa de conopida

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
1 conopida mai micuta (600-700 g),, 2 ardei grasi rosu/verde,, 2 cepe,, 1 morcov,, 1 pastarnac,, 1 cartof,, 1 legatura patrunjel verde, cateva fire de marar,, 2 linguri smantana,, 4 linguri ulei,, sare, piper, 1 lingurita vegeta/delikat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

61 voturi

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele. Puneti la fiert in 2 litri de apa rece cu concentratul conopida taiata buchetele si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute.
Tocati marunte cepele, pastarnacul, morcovul, cartoful si cate jumatate din fiecare ardei. Adaugati legumele tocate peste conopida, puneti uleiul si mai lasati sa fiarba inca 25 minute.
Taiati ardeiul ramas fasiute cat mai subtiri pentru a decora supa in farfurii, tocati marunt verdeata (pastrati cateva frunzulite intregi pentru decor) si pregatiti dressingul din smantana, putina verdeata tocata si putina zeama din supa, apoi omogenizati-l.
Stingeti focul la supa si adaugati dressingul amestecand cu polonicul, apoi adaugati verdeata tocata.
Puneti supa de conopida in supiera si decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei gras verde si rosu.
Puneti supa in farfurii, decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei.
E un deliciu !!! Mult mai buna decat v-ati fi asteptat. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Este de departe cea mai fina supa crema pe care am preparat-o. Un pic dulce, cremoasa, coriandrul

10 voturi    5 comentarii
25 min
Supe de legume
Supa crema da conopida si brocoli

Supa crema da conopida si brocoli

Se curate zarzavatul si se spala,apoi se desfac buchetele de conopida si brocolii si se spala bine.Intr-o

25 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Lulu_Pop

    Lulu_Pop (Bucatar) , 11 iulie 2016

    care e rolul uleiului în supă (am făcut-o fără ulei, din neatenție, și totuși a ieșit super bună)?

  • Fara foto

    Veronica Juncu , 31 iulie 2015

    Mulțumesc mult pentru receta ..

  • Fara foto

    Mariana Kis , 26 iunie 2014

    TRE SA FIE TYAARE BUN AZI AM SA FAC SUPA DE CONO

    • Motanul_Încălțat

      Motanul_Încălțat (Maestru bucatar) , 29 martie 2014

      Am incercat, cred ca nu am facut eu ceva bine, sau poate aveam asteptarile prea mari. Dar totusi a fost buna, mai incerc si alta data, multumim pentru reteta ;)

    • Fara foto

      Aneta Partene , 22 martie 2014

      e delicioasa

    • Fara foto

      Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

      O bunatate 1

    • Fara foto

      Rocco Rocco , 03 septembrie 2013

      in filmuletul prezentat ati avut doar bucatari surdo-muti?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

      Cred ca este foarte gustoasa; conopida pana acum am mancat-o doar murata sau pane.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      mirela , 23 iunie 2010

      super delicioasa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      sanatoasa si delicioasa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc, multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Delicioasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

61 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida mai micuta (600-700 g),
  • 2 ardei grasi rosu/verde,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 pastarnac,
  • 1 cartof,
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva fire de marar,
  • 2 linguri smantana,
  • 4 linguri ulei,
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vegeta/delikat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lulu_Pop (Bucatar)

care e rolul uleiului în supă (am făcut-o fără ulei, din neatenție, și totuși a ieșit super bună)?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa cremoasa de cartofi cu porumb si creveti