autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa de conopida

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
1 conopida mai micuta (600-700 g),, 2 ardei grasi rosu/verde,, 2 cepe,, 1 morcov,, 1 pastarnac,, 1 cartof,, 1 legatura patrunjel verde, cateva fire de marar,, 2 linguri smantana,, 4 linguri ulei,, sare, piper, 1 lingurita vegeta/delikat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

61 voturi

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele. Puneti la fiert in 2 litri de apa rece cu concentratul conopida taiata buchetele si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute.
Tocati marunte cepele, pastarnacul, morcovul, cartoful si cate jumatate din fiecare ardei. Adaugati legumele tocate peste conopida, puneti uleiul si mai lasati sa fiarba inca 25 minute.
Taiati ardeiul ramas fasiute cat mai subtiri pentru a decora supa in farfurii, tocati marunt verdeata (pastrati cateva frunzulite intregi pentru decor) si pregatiti dressingul din smantana, putina verdeata tocata si putina zeama din supa, apoi omogenizati-l.
Stingeti focul la supa si adaugati dressingul amestecand cu polonicul, apoi adaugati verdeata tocata.
Puneti supa de conopida in supiera si decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei gras verde si rosu.
Puneti supa in farfurii, decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei.
E un deliciu !!! Mult mai buna decat v-ati fi asteptat. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe

5 voturi    3 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de conopida

Supa de conopida

Se curata zarzavatul si se taie marunt. In doua linguri ulei se caleste ceapa si morcovul taiat rondele

13 voturi    11 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Lulu_Pop

    Lulu_Pop (Bucatar) , 11 iulie 2016

    care e rolul uleiului în supă (am făcut-o fără ulei, din neatenție, și totuși a ieșit super bună)?

  • Fara foto

    Veronica Juncu , 31 iulie 2015

    Mulțumesc mult pentru receta ..

  • Fara foto

    Mariana Kis , 26 iunie 2014

    TRE SA FIE TYAARE BUN AZI AM SA FAC SUPA DE CONO

    • Motanul_Încălțat

      Motanul_Încălțat (Maestru bucatar) , 29 martie 2014

      Am incercat, cred ca nu am facut eu ceva bine, sau poate aveam asteptarile prea mari. Dar totusi a fost buna, mai incerc si alta data, multumim pentru reteta ;)

    • Fara foto

      Aneta Partene , 22 martie 2014

      e delicioasa

    • Fara foto

      Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

      O bunatate 1

    • Fara foto

      Rocco Rocco , 03 septembrie 2013

      in filmuletul prezentat ati avut doar bucatari surdo-muti?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

      Cred ca este foarte gustoasa; conopida pana acum am mancat-o doar murata sau pane.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      mirela , 23 iunie 2010

      super delicioasa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      sanatoasa si delicioasa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc, multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Delicioasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

61 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida mai micuta (600-700 g),
  • 2 ardei grasi rosu/verde,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 pastarnac,
  • 1 cartof,
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva fire de marar,
  • 2 linguri smantana,
  • 4 linguri ulei,
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vegeta/delikat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lulu_Pop (Bucatar)

care e rolul uleiului în supă (am făcut-o fără ulei, din neatenție, și totuși a ieșit super bună)?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de cartofi