autor:

Fara foto

» » Supe de carne

SUPA DE CREVETI CU CIMBRU

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 800 gr cartofi, 300 gr creveti, cu cap, ¼ ceasca ulei de masline extra virgin, 1 crenguta de telina tocata marunt, 1 morcov tocat marunt, 2 cepe tocate marunt, 3 crengute cimbru, 1 ceasca vin alb, sec, 1/3 ceasca de smântâna proaspata, sare, piper, 1 lingura cu unt, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 250 grade Celsius. Fiecare cartof se inveleste in folie (de aluminiu) si se coace in jur de 50 de minute. Se spala cartofii sub jet de apa rece, apoi se cojesc si se pun deoparte.
2. Se inlatura, dar nu se arunca, cochilia, capul si coada crevetilor. Se calesc in ulei de masline capetele, cozile si cochiliile impreuna cu patrunjelul, morcovul, telina, ceapa si cimbrul. Se adauga vinul si se lasa sa scada. Apoi se adauga 6 cesti de apa. Se acopera vasul si se fierbe la foc potrivit 10 minute.
3. Se strecoara si se colecteaza zeama. Se mixeaza cartofii cu 5 cesti de zeama. Se adauga smantana proaspata, sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic.
4. Se taie crevetii in doua, se calesc in unt, apoi se sareaza si se pipereaza. Se serveste supa garnisita cu creveti si busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE CREVETI CU CIMBRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de gaina cu taitei de casa

Supa de gaina cu taitei de casa

1. Tacamurile sau carnea de gaina se spala bine si se da intr-un clocot (pt a se duce mizeria)si

22 voturi    8 comentarii
2h
Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare.

34 voturi    9 comentarii
50 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 800 gr cartofi
  • 300 gr creveti
  • cu cap
  • ¼ ceasca ulei de masline extra virgin
  • 1 crenguta de telina tocata marunt
  • 1 morcov tocat marunt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 3 crengute cimbru
  • 1 ceasca vin alb
  • sec
  • 1/3 ceasca de smântâna proaspata
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu unt
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de cartofi cu scarita