autor:

Fara foto

» » Supe de carne

SUPA DE CREVETI CU CIMBRU

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 800 gr cartofi, 300 gr creveti, cu cap, ¼ ceasca ulei de masline extra virgin, 1 crenguta de telina tocata marunt, 1 morcov tocat marunt, 2 cepe tocate marunt, 3 crengute cimbru, 1 ceasca vin alb, sec, 1/3 ceasca de smântâna proaspata, sare, piper, 1 lingura cu unt, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 250 grade Celsius. Fiecare cartof se inveleste in folie (de aluminiu) si se coace in jur de 50 de minute. Se spala cartofii sub jet de apa rece, apoi se cojesc si se pun deoparte.
2. Se inlatura, dar nu se arunca, cochilia, capul si coada crevetilor. Se calesc in ulei de masline capetele, cozile si cochiliile impreuna cu patrunjelul, morcovul, telina, ceapa si cimbrul. Se adauga vinul si se lasa sa scada. Apoi se adauga 6 cesti de apa. Se acopera vasul si se fierbe la foc potrivit 10 minute.
3. Se strecoara si se colecteaza zeama. Se mixeaza cartofii cu 5 cesti de zeama. Se adauga smantana proaspata, sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic.
4. Se taie crevetii in doua, se calesc in unt, apoi se sareaza si se pipereaza. Se serveste supa garnisita cu creveti si busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE CREVETI CU CIMBRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Pucero.

Pucero.

Spalam toata carnea si o punem intr-o oala de 8 litri ,adaugam morcovul curatat si taiat in rondele

8 voturi    5 comentarii
2h
Supe de carne
SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

Legumele se taie marunt sau se rad si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Pieptul de

19 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 800 gr cartofi
  • 300 gr creveti
  • cu cap
  • ¼ ceasca ulei de masline extra virgin
  • 1 crenguta de telina tocata marunt
  • 1 morcov tocat marunt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 3 crengute cimbru
  • 1 ceasca vin alb
  • sec
  • 1/3 ceasca de smântâna proaspata
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu unt
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Zeama de peste Zeama de peste

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta Ciorba de vacuta

Se pune carnea la fiert intr-o oala. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta supa, se strecoara si se taie bucati mici din

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)