1. Se preincalzeste cuptorul la 250 grade Celsius. Fiecare cartof se inveleste in folie (de aluminiu) si se coace in jur de 50 de minute. Se spala cartofii sub jet de apa rece, apoi se cojesc si se pun deoparte.
2. Se inlatura, dar nu se arunca, cochilia, capul si coada crevetilor. Se calesc in ulei de masline capetele, cozile si cochiliile impreuna cu patrunjelul, morcovul, telina, ceapa si cimbrul. Se adauga vinul si se lasa sa scada. Apoi se adauga 6 cesti de apa. Se acopera vasul si se fierbe la foc potrivit 10 minute.
3. Se strecoara si se colecteaza zeama. Se mixeaza cartofii cu 5 cesti de zeama. Se adauga smantana proaspata, sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic.
4. Se taie crevetii in doua, se calesc in unt, apoi se sareaza si se pipereaza. Se serveste supa garnisita cu creveti si busuioc.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii