autor:

Fara foto

» » Supe de carne

SUPA DE CREVETI CU CIMBRU

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 800 gr cartofi, 300 gr creveti, cu cap, ¼ ceasca ulei de masline extra virgin, 1 crenguta de telina tocata marunt, 1 morcov tocat marunt, 2 cepe tocate marunt, 3 crengute cimbru, 1 ceasca vin alb, sec, 1/3 ceasca de smântâna proaspata, sare, piper, 1 lingura cu unt, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 250 grade Celsius. Fiecare cartof se inveleste in folie (de aluminiu) si se coace in jur de 50 de minute. Se spala cartofii sub jet de apa rece, apoi se cojesc si se pun deoparte.
2. Se inlatura, dar nu se arunca, cochilia, capul si coada crevetilor. Se calesc in ulei de masline capetele, cozile si cochiliile impreuna cu patrunjelul, morcovul, telina, ceapa si cimbrul. Se adauga vinul si se lasa sa scada. Apoi se adauga 6 cesti de apa. Se acopera vasul si se fierbe la foc potrivit 10 minute.
3. Se strecoara si se colecteaza zeama. Se mixeaza cartofii cu 5 cesti de zeama. Se adauga smantana proaspata, sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic.
4. Se taie crevetii in doua, se calesc in unt, apoi se sareaza si se pipereaza. Se serveste supa garnisita cu creveti si busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE CREVETI CU CIMBRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Sopa de lentilhas com chourico (Supa de linte  cu carnat)

Sopa de lentilhas com chourico (Supa de linte cu carnat)

Punem lintele la inmuiat in apa cu 2-3 ore inainte de a o prepara. Intr-o oala punem uleiul la inchis

7 voturi    2 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 800 gr cartofi
  • 300 gr creveti
  • cu cap
  • ¼ ceasca ulei de masline extra virgin
  • 1 crenguta de telina tocata marunt
  • 1 morcov tocat marunt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 3 crengute cimbru
  • 1 ceasca vin alb
  • sec
  • 1/3 ceasca de smântâna proaspata
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu unt
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema cu perisoare de pui