autor:

autor

» » Supe de carne

Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
carne de curcan (piept, pulpe sau tacimuri), o ceapa mica, 4-5 buc. morcovi mari si sanatosi, 1 buc. pastirnac, 1 buc. telina mai mica, optional 1 buc. gulie mica, 2 buc. cartofi, 2 buc. radacina de patrunjel, 1/4 lingurita piper, 1 lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se crapa in patru, dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina), se adauga sarea si piperul.
Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede. Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierb taitei sau se fierb galuste, la foc domol, pentru a nu se tulbura.
Dupa ce s-a pus in farfurie, se presara deasupra frunze de patrunjel tocat. Iarna, se poate servi cu ridiche neagra.
Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Supe de carne
Supa de rosii

Supa de rosii

Zarzavatul taiat si un piept de pui se fierb la foc mic sub capac. Cand totul este fiert, cu ajutorul

7 voturi    8 comentarii
1h
Supe de carne
Galuste de gris pentru supa de pui

Galuste de gris pentru supa de pui

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma. Se

88 voturi    17 comentarii
30 min
Supe de carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

31 voturi

Ingrediente

  • carne de curcan (piept
  • pulpe sau tacimuri)
  • o ceapa mica
  • 4-5 buc. morcovi mari si sanatosi
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. telina mai mica
  • optional 1 buc. gulie mica
  • 2 buc. cartofi
  • 2 buc. radacina de patrunjel
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Supa de pui cu galusti

Supa de pui cu galusti

Puneti puiul taiat si spalat bine, legumele si cartoful la foc mic in 2 litri de apa. Lasati sa fiarba

5 voturi    5 comentarii
nespecificat
Supe de carne
Zama cu afumatura

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de pui

Supa crema de pui

Pune la fiert in 2 litri de apa toate legumele impreuna cu 300 gr piept de pui, sare si piper.Lasa-le

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Supe de carne
Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de miel Ciorba de miel

Se spala carnea de miel si se pune la fiert. Intre timp, se spumeaza supa. Cand carnea este fiarta, se scoate pentru a se dezosa. In

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert. Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam, spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe