Supa de curcan cu galuste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa de curcan cu galuste

Ingrediente

  • Pot sa spun ca ador carnea de curcan si, ori de acte ori am ocazia, il pregatesc cu mare placere. Pt. azi am avut niste aripi de curcan, asa ca le-am transformat intr-o minunata supa cu galuste, mai ales si pt. ca galuste nu mai facusem de multa vreme. Deci, m-am apucat de treaba!
  • Avem nevoie de:
  • -aripi de curcan
  • -1/2 kg. morcov
  • -1 telina medie
  • -1 ceapa mare
  • -2-3 radacini de patrunjel
  • -sare, piper
  • -patrunjel verde pt decor
  • Pt galuste:
  • -2 oua
  • -sare
  • -25 ml apa rece
  • -gris cat cuprinde

Mod de preparare

Se pun aripile de curcan la fiert in apa cu sare si se curata de spuma, pana cand zeama ramane clara. Apoi se adauga legumele si se mai lasa la fiert pana toate ingredientele sunt muiate bine. Se strecoara supa si se lasa doar morcovii si patrunjelul (optional) taiati pe lun. Pt. cine doreste, poata lasa si bucatele de carne. Separat, se fierb galustele (eu procedez asa ca sa nu ramana firimituri de galusca in supa, doresc sa fie limpede). Se pune apa la fiert, iar intre timp se prepara aluatul pt. galuste: se bat bine cele 2 oua, se adauga sare, apa rece si gris, pana se obtine o pasta destul de groasa, care se ia cu lingura si se plonjeaza in apa fierbinte. Cand acestea se ridica la surpafata, inseamna ca sunt aproape fierte, eventual se pot intoarce tot cu ajutorul lingurii si se mai lasa la fiert, la foc mic de tot, pana cand devin pufoase.

Atentie: apa nu trebuie sa clocoteasca, altfel galustele se sfarama.

Pont: daca si dupa fierbere, galustele vi se par tot tari, mai puteti turna pe marginea vasului cate putina apa rece si sa le mai lasati la fiert, pana devin asa cum va doriti)

Dupa ce operatiunea "galuste" este finalizata, acestea se transfera in oala cu supa si se acopera cu capacul cca. 10 min, ca sa se intrepatrunda aromele. Se serveste fierbinte cu patrunjel proaspat tocat.

enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise