1. Se spala aripile de curcan, se curata bine si se portioneaza.
2. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-a ridicat spuma se strange cu grija.
3. Se lasa la fiert 30 de minute.
4. Apoi se adauga zarzavaturile si se mai lasa la fiert inca 30 minute.
5. Taiteii se prepara cu o zi inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita in mijloc, adaugam sarea si ouale. Se framanta totul foarte bine pana obtinem o coca elastica si care nu se mai lipeste pe maini. Se intinde bine foaia de taitei, se ruleaza si se taie apoi fin. Se lasa la uscat pana a doua zi.
6. Se strecoara supa intr-un alt vas, se aleg morcovii, se taie rondele si se adauga in supa, adaugam si carnea, iar apoi taiteii.
7. Se mai lasa pe foc 10-15 minute, potrivim cu sare si piper, iar la final cand oprim focul se adauga patrunjelul tocat.
Se serveste cu zeama de lamaie si mujdei de usturoi, sau simpla, dupa preferinta.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii