autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de curcan cu taitei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
1 kg carne de curcan (pulpa, aripi, tacam), 3-4 morcovi, 1 patrunjel, 2-3 buchetele conopida, 2 cartofi noi, 1/2 dovlecel, optional 1 concentrat legume sau pui (Rollton), 100-150 g taitei (Rollton Instant), 1 legatura patrunjel verde, 1-2 lingurite zahar, 5-6 boabe de piper, sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

32 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 4-5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se da focul mic, se mai adauga cam 50 ml apa rece si se ia bine spuma pana nu se mai formeaza deloc.
Adaugati legumele intregi bine curatate si spalate. Dupa 40-50 minute de fiert cu capac la foc mic, dregeti gustul cu sare (concentratul de legume sau pui), zahar, piper boabe si se mai da cateva clocote.
Puneti in supiera taiteii instant Rollton (sau mammita) sau fierbeti separat ce taitei preferati, clatiti-i cu apa rece si puneti-i in supiera.
Adaugati supa fierbinte, carne si verdeata tocata.
Se poate face si cu galuste de gris.
Cand o serviti condimentati direct in farfurie cu piper macinat.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

1. Se spala aripile de curcan, se curata bine si se portioneaza. 2. Se pun la fiert in apa cu sare.

18 voturi    7 comentarii
2h
Supe de carne
Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa

Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa

Taiati spatele de curcan in 4-5 bucati si puneti-le in apa rece 10-15 minute ca sa iasa sangele.

12 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa si sanatoasa! Eu chiar am apreciat foarte mult faptul ca raspunzi mereu la comentarii.Este semn de respect pentru cei care citesc reteta. Felicitari pentru tot ce faci!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Interesant este sa vad ca Natalia posteaza doar comentarii rautacioase fara sa o intereseze reteta. Daca imi raspunde cineva la o reteta, de ce sa nu-i fi raspuns? Acum asa voi face. Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    Natalia , 19 februarie 2010

    Foarte gustoasa pare sa fie. Interesant este sa vad cate comentarii isi posteaza doamna Doina la o reteta personala. Clar ca face mancarea foarte buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Cu placere. Sa mai vii si alta data.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Daca tot ai lansat invitatia...eu am venit la masa.A fost delicioasa!Sarut mana pentru masa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Da, este foarte, foarte buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      O bunatate...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place. Poftiti la masa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Ahhhhhhh ce bine arata si cred ca este si delicioasa.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Asta da, supa!Nota 10 ++!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de curcan (pulpa
  • aripi
  • tacam)
  • 3-4 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2-3 buchetele conopida
  • 2 cartofi noi
  • 1/2 dovlecel
  • optional 1 concentrat legume sau pui (Rollton)
  • 100-150 g taitei (Rollton Instant)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1-2 lingurite zahar
  • 5-6 boabe de piper
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa si sanatoasa! Eu chiar am apreciat foarte mult faptul ca raspunzi mereu la comentarii.Este semn de respect pentru cei care citesc reteta. Felicitari pentru tot ce faci!

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de tortellini