autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovleac bine copt, , 50 g unt, , 2 linguri untdelemn, , o feliuta de slaninuta afumata, , o ceapa, , un catel de usturoi, , 4 cartofi, , 300 g taietei marunti sau orez, , cascaval sau parmezan ras (la dorinta).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja si de seminte, spalati-l, taiati-l in bucatele mici; curatati ceapa si usturoiul, spalati-le, tocati-le cat mai marunt; curatati cartofii de coaja, taiati-i in cubulete mici.
Intr-o tigaie incapatoare, puneti untdelemnul si untul sa se incinga, apoi puneti sa se caleasca, pe rand, ceapa, slaninuta taiata fin si usturoiul. Adaugati apoi cartofii si dovleacul. Lasati la flacara potrivita sa se patrunda bine legumele, gustati de sare si de piper.
Fierbeti separat un litru si jumatate de apa cu Vegeta sau Delikat. Turnati o parte din ea peste ingredientele din tigaie, lasati sa dea un clocot, apoi varsati continutul tigaii in oala cu apa fiarta cu Delikat. Lasati-o sa fiarba 10-15 minute. Cand legumele sunt fierte, adaugati taieteii sau orezul, fierti separat in apa cu sare. Daca supa vi se pare prea groasa, mai puneti apa. Trageti oala deoparte si inainte de a servi, presarati - dupa dorinta - cascaval ras sau parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supã cremã de dovleac si praz

Supã cremã de dovleac si praz

1) Ceapa si usturoiul tocat se cãlesc în uleiul de mãsline. Adaugã cartofi si dovleacul tãiat

4 voturi    5 comentarii
35 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Feliile de bostan se pun in tava si se lasa la cuptor 30min;intr-un vas se pun la fiert merele curatate

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovleac bine copt
  • 50 g unt
  • 2 linguri untdelemn
  • o feliuta de slaninuta afumata
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 4 cartofi
  • 300 g taietei marunti sau orez
  • cascaval sau parmezan ras (la dorinta).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
supa de galuste cu catofi fara bicarbonat