autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovleac bine copt, , 50 g unt, , 2 linguri untdelemn, , o feliuta de slaninuta afumata, , o ceapa, , un catel de usturoi, , 4 cartofi, , 300 g taietei marunti sau orez, , cascaval sau parmezan ras (la dorinta).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja si de seminte, spalati-l, taiati-l in bucatele mici; curatati ceapa si usturoiul, spalati-le, tocati-le cat mai marunt; curatati cartofii de coaja, taiati-i in cubulete mici.
Intr-o tigaie incapatoare, puneti untdelemnul si untul sa se incinga, apoi puneti sa se caleasca, pe rand, ceapa, slaninuta taiata fin si usturoiul. Adaugati apoi cartofii si dovleacul. Lasati la flacara potrivita sa se patrunda bine legumele, gustati de sare si de piper.
Fierbeti separat un litru si jumatate de apa cu Vegeta sau Delikat. Turnati o parte din ea peste ingredientele din tigaie, lasati sa dea un clocot, apoi varsati continutul tigaii in oala cu apa fiarta cu Delikat. Lasati-o sa fiarba 10-15 minute. Cand legumele sunt fierte, adaugati taieteii sau orezul, fierti separat in apa cu sare. Daca supa vi se pare prea groasa, mai puneti apa. Trageti oala deoparte si inainte de a servi, presarati - dupa dorinta - cascaval ras sau parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac si cartofi

Supa crema de dovleac si cartofi

Se taie dovleacul in patrate ,cartofii la fel, iar ceapa fideluta. Se incinge uleiul intr-o cratita

10 voturi    3 comentarii
35 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul

5 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovleac bine copt
  • 50 g unt
  • 2 linguri untdelemn
  • o feliuta de slaninuta afumata
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 4 cartofi
  • 300 g taietei marunti sau orez
  • cascaval sau parmezan ras (la dorinta).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de gulie si naut la slow cooker Crock-Pot