autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de dovleac cu galuste de branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 gr. miez de dovleac, , 1 ceapa, , 30 gr. unt sau margarina, , 1 catel de usturoi, , 500 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta + apa), , 100 ml smantana subtire, , sare, , piper, , zahar, , 1 lingurita suc de lamaie., Pentru galuste: 125 ml lapte, , 65 gr. gris, , 100 gr. cascaval, , 1 ou.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul cubulete, se toaca ceapa marunt si se zdrobeste usturoiul. Se calesc toate in 20 gr. de unt sau margarina fierbinte, apoi se toarna deasupra concentratul de legume. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, se prepara galustele: se pun la fiert laptele si restul de unt, se incorporeaza grisul si se lasa 5 minute sa se umfle. Se rade cascavalul si se introduce - impreuna cu oul - in grisul fierbinte. Se iau cu lingurita galuste si se fierb 5 minute in apa sarata clocotita. Se trece supa prin strecuratoare (sau se paseaza in mixer), se adauga smantana si se da intr-un clocot. Se adauga sare, piper, putin zahar si sucul de lamaie. Se pun galustele in supa si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu galuste de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă cremă de țelină

Supă cremă de țelină

Într-o cratiță încăpătoare căliți ceapa cu un cub de unt. Când devine sticloasă,

1 vot    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Supa de legume cu bacon afumat

Supa de legume cu bacon afumat

Mai intai curatam toate legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le

31 voturi    13 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 gr. miez de dovleac
  • 1 ceapa
  • 30 gr. unt sau margarina
  • 1 catel de usturoi
  • 500 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta + apa)
  • 100 ml smantana subtire
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie.
  • Pentru galuste: 125 ml lapte
  • 65 gr. gris
  • 100 gr. cascaval
  • 1 ou.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de dovleac cu praz