autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de dovleac cu galuste de branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 gr. miez de dovleac, , 1 ceapa, , 30 gr. unt sau margarina, , 1 catel de usturoi, , 500 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta + apa), , 100 ml smantana subtire, , sare, , piper, , zahar, , 1 lingurita suc de lamaie., Pentru galuste: 125 ml lapte, , 65 gr. gris, , 100 gr. cascaval, , 1 ou.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul cubulete, se toaca ceapa marunt si se zdrobeste usturoiul. Se calesc toate in 20 gr. de unt sau margarina fierbinte, apoi se toarna deasupra concentratul de legume. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, se prepara galustele: se pun la fiert laptele si restul de unt, se incorporeaza grisul si se lasa 5 minute sa se umfle. Se rade cascavalul si se introduce - impreuna cu oul - in grisul fierbinte. Se iau cu lingurita galuste si se fierb 5 minute in apa sarata clocotita. Se trece supa prin strecuratoare (sau se paseaza in mixer), se adauga smantana si se da intr-un clocot. Se adauga sare, piper, putin zahar si sucul de lamaie. Se pun galustele in supa si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu galuste de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de cartofi cu smantana

Ciorba de cartofi cu smantana

Morcovii si telina le dam pe razatoarea mare. Ciupercile, ceapa,cartofii si sunca le taiem cubulete.

7 voturi    8 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa,

15 voturi    12 comentarii
35 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 gr. miez de dovleac
  • 1 ceapa
  • 30 gr. unt sau margarina
  • 1 catel de usturoi
  • 500 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta + apa)
  • 100 ml smantana subtire
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie.
  • Pentru galuste: 125 ml lapte
  • 65 gr. gris
  • 100 gr. cascaval
  • 1 ou.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de dovleac Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. Fiindca

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac cu mar Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
SUPA DE ROSII CU TAITEI TURNATI